Κι ενώ τα νέα μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο, η κοινωνική ζωή εισέρχεται σε μια νέα εποχή σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που γνωρίζαμε έως τώρα και τα κρούσματα “εκτινάσσονται” σε πολλές περιοχές της χώρας μας, όλοι εύλογα αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα ξεμπερδέψουμε με κορονοϊό και την πανδημία.

Μια πρώτη εικόνα για την πορεία της πανδημίας έδωσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας μιλώντας σε επιστημονικό συνέδριο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγους μήνες θα υπάρξει “φως στο τούνελ”.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι το φθινόπωρο εξαιτίας της απίστευτης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν. Σαν αποτέλεσμα, μετά το φθινόπωρο όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει, ενώ οι ανεμβολίαστοι που θα κολλήσουν θα έχουν αποκτήσει αντισώματα. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί τείχος ανοσίας και θα τελειώσουμε με την πανδημία.

“H μετάλλαξη Δέλτα είναι η τελευταία πράξη του δράματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Έρχεται δύσκολο φθινόπωρο

Ο κύριος Σύψας μίλησε για δύσκολο φθινόπωρο, καθώς όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν, πολλοί από αυτούς θα καταλήξουν στο νοσοκομείο και κάποιοι από αυτούς φυσικά δεν θα τα καταφέρουν.

“Αυτό το κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους. Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν. Στην περίπτωση που μπει σε ένα σπίτι ο ιός, όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν”, τόνισε και σημείωσε πως σύντομα θα αυξηθούν τα κρούσματα, τα οποία δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 3.000, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Νίκος Τζανάκης.

Την Πέμπτη 8/7 σημειώθηκε ρεκόρ μολύνσεων με 2.108 νέα κρούσματα, που είναι ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες. Οι περιοχές που είναι σε δυσμενή θέση είναι η Αττική, η Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο. Στην Αττική οι “κόκκινες” περιοχές είναι τα νότια προάστια, όπου συνέβησαν και τα πάρτι σε beach bars με συνωστισμό εκατοντάδων ατόμων.

Για τον λόγο αυτό πυρετωδώς συνεδριάζουν κυβέρνηση και ειδικοί έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά η έκρηξη των κρουσμάτων. Η κατάσταση επιβάλλει τον προσεκτικό χειρισμό των δεδομένων και τον λεπτομερή σχεδιασμό του πλάνου αντιμετώπισης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω έκρηξη του ιού και ως εκ τούτου να ζήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, το ελληνικό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις