Συνταγή: Η ομελέτα, είναι ένα από τα πιο εύκολα και απλά πιάτα που μπορεί να φτιάξει κάποιος μόνος του. Παρόλο που είναι τόσο απλή η παρασκευή της, μπορεί να γίνει τόσο νόστιμη, που να καταπλήξει όποιον την δοκιμάσει.

Εμείς, βρήκαμε τον τρόπο να φτιάξετε την τέλεια ομελέτα, η οποία μάλιστα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την αγαπημένη σε όλους μας, πίτσα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεση της:

Υλικά:

8 αβγά
100ml φρέσκο γάλα
2 κ.σ. βρόμη
1 κολοκύθι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200γρ. κίτρινο τυρί
50 γρ. φέτα
1 μεγάλο ξερό κρυμμύδι
5 φέτες μπέικον
1 κονσέρβα μανιτάρια
6 φέτες ψωμί του τοστ
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
Βούτυρο (για να αλείψουμε το ταψί)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.

Ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια όλα τα λαχανικά μας.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να ξανθίζει, προσθέτουμε το μπέικον. Μπορούμε να το βάλουμε είτε ολόκληρο, είτε κομμένο σε μικρά κομματάκια.

Σοτάρουμε και μόλις ξεκινήσει να παίρνει λίγο χρώμα, τότε προσθέτουμε τα μανιτάρια μας.

Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλουν όλο το άρωμά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα μας, τις δύο κουταλιές βρόμη, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.

Θρυμματίζουμε την φέτα και την προσθέτουμε και αυτήν στο μείγμα μας.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ και στρώνουμε τα ψωμιά του τοστ μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη βάση.

Από πάνω, τοποθετούμε τα λαχανικά μαζί με το μπέικον και τα μανιτάρια και φροντίζουμε να είναι μοιρασμένα σε όλο το μήκος του ταψιού μας.

Προσθέτουμε το 1/3 από το κίτρινο τυρί.

Από πάνω, περιχύνουμε το μείγμα των αβγών, προσέχοντας να πάει σε όλο το ταψί.

Τα 2/3 του κίτρινου τυριού που έχουμε κρατήσει, τα προσθέτουμε από πάνω, με τον ίδιο τρόπο που θα φτιάχναμε μία πίτσα.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Το άγνωστο περιστατικό με τον Διονύση Σχοινά που αποκάλυψε η Καίτη Γαρμπή – “Ήμασταν χωρισμένοι…” (vid)

Η ιστορία των τσιπουράδικων του Βόλου – Η μυσταγωγία με τους περίφημους μεζέδες

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις