Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ : Το τελευταίο “αντίο” στη μονάρχη της καρδιάς τους θέλουν να στείλουν οι Βρετανοί πολίτες αλλά και τουρίστες οι οποίοι θέλουν να γίνουν μέρος της… ιστορίας που γράφεται!
Η ουρά έξω από το Ουέστμινστερ εκτείνεται σε μια απόσταση 8χλμ και όσοι περιμένουν θα πρέπει να αγνοήσουν την κούρασή που ενδεχομένως να νιώθουν, διότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και 9 ώρες για να μπορέσουν να βρεθούν ενώπιον του φέρετρου για να υποκλιθούν.
Το κλίμα στο Λονδίνο είναι “βαρύ” αλλά υπάρχουν πολίτες οι οποίοι τραγουδούν τον εθνικό τους ύμνο και το “God save the king” ακούγεται πολλές φορές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 750.000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα αλλά όσο περνούν οι ώρες, εμφανίζεται περισσότερος κόσμος που θέλει να πει “αντίο”.
Υπάρχει κόσμος, σύμφωνα με τη Daily Mail που έχει πάρει τα νεογέννητα μωρά του και έχει κατευθυνθεί προς την περιοχή με σκοπό να υποκλιθεί στη βασίλισσα Ελισάβετ ενώ υπάρχει κόσμος που έχει φέρει ταπεράκι και τρώει ενώ περιμένει στην ουρά.
Θέλουν να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα καθώς όπως αναφέρουν πολλοί “μας χάρισε 70 χρόνια, μπορούμε να της χαρίσουμε 24 ώρες”.
Η αναμονή είναι ατελείωτη και η ουρά εκτείνεται σε 8χλμ. Όλα όμως κυλούν ομαλά και δεν υπάρχει κάποια διαμαρτυρία σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ενώ έχουν αρχίσει να δημιουργούνται “παρέες” και ο κόσμος μιλά για την αγαπημένη του βασίλισσα.
Άνθρωποι σε αναπηρικά καροτσάκι, νέοι και “παλιοί” αλλά και πολλοί τουρίστες θέλουν να αποχαιρετίσουν τη μονάρχη.
Περνώντας από τις δύο πλευρές του φέρετρου, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο, οι πολίτες – εμφανώς συγκινημένοι – έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού και τα μάτια ορισμένων ήταν πρησμένα από το κλάμα.
Άγρυπνοι φρουροί οι φύλακες του Πύργου του Λονδίνου (ευρέως γνωστοί ως Beefeaters) και οι στρατιώτες που εναλλάσσονται ανά λίγες ώρες.
Ενώ είδαμε να σημειώνονται και λιποθυμίες, αφού δυο φρουροί δεν άντεξαν κατά τη διάρκεια της αλλαγής ενώ και η ξαδέρφη της δεν άντεξε από τη συγκίνηση και χρειάστηκε να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο.
Βασίλισσα Ελισάβετ – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα
Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) τη Δευτέρα 19/9 στο αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Ουίνδσορ, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του παλατιού.
Ιδιωτική τελετή για την ταφή της βασίλισσας θα γίνει στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ, σύμφωνα επίσης με σημερινή ανακοίνωση του παλατιού.
Αύριο, Παρασκευή 16/9 , το βράδυ επίσης στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος), τα παιδιά της, μεταξύ των οποίων ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, θα παραστούν σε αγρυπνία που θα γίνει για τη βασίλισσα, η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών στη Σκωτία, κατά την οποία θα βρίσκονται μπροστά στο φέρετρό της.
To “ναι” των αρχηγών κρατών και βασιλιάδων για το κάλεσμα στην κηδεία
Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και σε αυτήν θα παρευρεθούν παγκόσμιοι ηγέτες, βασιλείς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ενώ το παρών θα δώσει η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Ελλάδα.
Ακολουθεί κατάλογος με τα ονόματα όσων έχουν απαντήσει ότι θα παραστούν:
ΒΑΣΙΛΕΙΣ
- Αυτοκράτορας Ναρουχίτο και αυτοκράτειρα Μασάκο της Ιαπωνίας
- Βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ και βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας
- Πρίγκιπας Φελίπε VI και βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας
- Βασιλιάς Φίλιππος και βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου
- Χουάν Κάρλος I, τέως βασιλιάς Ισπανίας, και η σύζυγός του Σοφία
- Βασίλισσα Μαργκρέτε II της Δανίας, πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ και πριγκίπισσα διάδοχος Μαίρη
- Βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος και βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας
- Βασιλιάς Χάραλντ V και βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας
ΗΓΕΤΕΣ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ
- Τζο Μπάιντεν και Τζιλ Μπάιντεν, πρόεδρος και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
- Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν, πρόεδρος Αυστρίας
- Τζασίντα Άρντερν, πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας
- Άντονι Αλμπανέζι, πρωθυπουργός της Αυστραλίας
- Γκιτάνας Ναουσέντα, πρόεδρος της Λιθουανίας
- Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε, πρόεδρος της Σρι Λάνκα
- Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, πρόεδρος της Γερμανίας
- Γιουν Σουκ-γέολ, πρόεδρος Νότιας Κορέας
- Ζαΐχ Μπολσονάρου, πρόεδρος Βραζιλίας
- Αντρέι Ντούντα, πρόεδρος Πολωνίας
- Σέρτζιο Ματαρέλα, πρόεδρος Ιταλίας
- Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργός Καναδά
- Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
- Ούρσουλα φον ντερ λάιεν, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής
- Έγκιλς Λέβιτς, πρόεδρος Λετονίας
- Πόλα-Μέι Γουίκς, πρόεδρος Τρινιντάνυ και Τομπάγκο
- Μοχάμαντ Σταγέχ, παλαιστίνιος πρωθυπουργός
- Σάουλι Νιινίστο, πρόεδρος Φινλανδίας
- Καταλίν Εύα Νόβακ, πρόεδρος Ουγγαρίας
- Μάικλ Ντ.Χίγκινς, πρόεδρος Ιρλανδίας
- Μίχολ Μάρτιν, πρωθυπουργός Ιρλανδίας
- Άντριου Χολμς, πρωθυπουργός Τζαμάικας
- Ντρουπάντι Μούρμου, πρόεδρος Ινδίας
Η εξωφρενική περιουσία του Ρότζερ Φέντερερ που του επέτρεψε την πρόωρη… “σύνταξη”
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"