Η καρμπονάρα είναι από τις πιο απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά, όμως συχνά αποφεύγουμε να την φτιάξουμε στο σπίτι γιατί έχει πολλά λιπαρά και περιέχει το “αμαρτωλό” μπέικον που δεν είναι και τόσο υγιεινό!

Σας προτείνουμε λοιπόν, εναλλακτικά μια vegan εκδοχή της αγαπημένης μας συνταγής ζυμαρικών που είναι πιο light από την κανονική αλλά το ίδιο πεντανόστιμη και λαχταριστή. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε για την vegan καρμπονάρα και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
200 gr λάχανο kale
75 gr βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
4 αυγά
70 gr καρύδια, τριμμένα
200 gr τυρί παρμεζάνα (100 gr για το φαγητό και 100 gr για το σερβίρισμα)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καυτό, αλατισμένο νερό για 9 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 100 gr παρμεζάνας και ανακατεύουμε με τα αυγά.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και έπειτα προσθέτουμε το τρίμα από τα καρύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε εκεί και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 4 λεπτά, προσεκτικά χωρίς να καεί.

Προσθέτουμε και το λάχανο και αφού σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι.

Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά και κρατάμε το μίγμα ζεστό.

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το μίγμα που έχουμε φτιάξει με το λάχανο και τα αυγά.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά τη σως με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε την καρμπονάρα και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Ειδήσεις σήμερα

Η αμήχανη αντίδραση της Μπακοδήμου σε ερώτηση για τον Σεργουλόπουλο – “Γειά σας…” (vid)

Survivor ALL STAR – Ο Άγιος Δομίνικος θα υποδεχτεί τους… παλιούς – Οι αποκαλύψεις που θα χαροποιήσουν τους τηλεθεατές

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις