Συνταγές: Τραγανή σπανακόπιτα είναι η συνταγή που σας προτείνουμε για σήμερα και μάλιστα νηστίσιμη!

Ακόμα και χωρίς τυρί είναι λαχταριστή και απολαυστική. Με τραγανό φύλλο και πολλά μυρωδικά στη γέμιση της, η δυναμωτική πίτα από σπανάκι θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμη σπανακόπιτα

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 κιλό σπανάκι φρέσκο
90 γρ. κρεμμύδι
8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
Μισή κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
165 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι σε καυτό νερό και στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρώς τα δύο κρεμμυδάκια και το πράσο.

Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τα φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα και απλώνουμε πάνω σε αυτά το μίγμα από το σπανάκι. Προσθέτουμε από πάνω λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε στρώνοντας και υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ξανά ένα-ένα.

Τέλος, πριν βάλουμε την πίτα για ψήσιμο, την κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια της λάδι. Στη συνέχεια την βάζουμε στο φούρνο στους 200ο βαθμούς και την ψήνουμε για περίπου 50 – 55 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρία ζώδια θα ζήσουν υπέροχες στιγμές τον Απρίλιο!

Αυτές οι τρεις στάσεις στο σεξ διώχνουν το άγχος μακριά!

Νέες αποκαλύψεις για τον Γουίλ Σμιθ – “Του ζητήσαμε να φύγει από την τελετή μετά το χαστούκι και αρνήθηκε”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις