Οι φακές, αποτελούν ένα από τα πιο θρεπτικά όσπρια για τον οργανισμό μας. Και αυτό γιατί έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Διάβασε παρακάτω ποιο είναι το κόλπο που δεν πρέπει να παραλείψεις όταν μαγειρέψεις φακές.

Το κόλπο που δεν πρέπει να παραλείψεις, δεν είναι άλλο από το να μουλιάσεις τις φακές πριν το μαγείρεμα.

Το μούλιασμα της φακής βοηθάει στην εξομάλυνση των στομαχικών διαταραχών και στο φούσκωμα που μπορεί να νιώθουμε αφού τις φάμε.

Επιπλέον, με αυτό το μυστικό μπορεί να μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος ακόμη και στο μισό, εξαλείφοντας την ανάγκη να παρακολουθείς την κατσαρόλα που σιγοβράζει.

Διαβάστε επίσης: Τρία οφέλη που προσφέρουν οι φακές στον οργανισμό και δεν τα ήξερες

Πως να το εφαρμόσεις

Αρχικά, τοποθέτησε τις φακές σε ένα μεγάλο μπολ και κάλυψέ τις με κρύο νερό.

Καθώς είναι σαν μικρά φασόλια, αρκούν 2-4 ώρες μουλιάσματος για να πετύχεις το επιθυμητό.

Στη συνέχεια, στράγγισε ξέπλυνε τις γρήγορα με φρέσκο κρύο νερό και είναι έτοιμες για μαγείρεμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Έλενα Παπαρίζου: Το συγκινητικό αντίο για τον θάνατο του ξαδέρφου της, Γιάννη Ράμου

Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο 27χρονος που κατηγορείται ότι διέκοψε βίαια την κύηση της 19χρονης

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις