Το σιρόπι σε διάφορες γεύσεις χρησιμοποιείται κατά κόρον πάνω από παγωτά και διάφορα γλυκά, καθώς δίνει μία έξτρα απόλαυση. Μπορεί να προστεθεί είτε πάνω από παγωτά, είτε κέικ και να πάει κυριολεκτικά σε άλλη διάσταση το κάθε γλυκό. Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλές γεύσεις όπως φράουλα, σοκολάτα ή καραμέλα, ωστόσο είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό και εύκολο να το φτιάξουμε και μόνοι στο σπίτι μας. Εμείς στο DEBATER βρήκαμε την τέλεια συνταγή για σπιτικό με γεύση σοκολάτας που είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το σιρόπι και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

➟1φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

➟1φλ. σκόνη κακάο

➟1φλ. νερό

➟1κ.γ. κορν φλάουρ

➟2 πρέζες αλάτι

➟2κ.γ. βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα εκτός φωτιάς ανακατεύουμε καλά το κακάο με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ξανά σε μέτρια φωτιά.

Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλάτι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.

Συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο.

Το σιρόπι μας είναι έτοιμο!

Αποθηκεύουμε σε βάζο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κόρινθος: Πεδίο «μάχης» το Δημοτικό Συμβούλιο – Πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν βρισιές (vid)

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην ανακρίτρια οι 9 συλληφθέντες για την πολύνεκρη τραγωδία

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις