Η τορτίγια αποτελεί ένα υλικό που χρησιμοποιείται συνεχώς σε πολλές συνταγές, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με πληθώρα διαφορετικών υλικών. Αποτελούν την βάση για σάντουιτς τα οποία είναι κατάλληλα για να πάρουμε μαζί στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο, ενώ παράλληλα μπορούν να αποτελέσουν ακόμα και την βάση για μια πιο υγιεινή εκδοχή της αγαπημένης σε όλους μας πίτσας. Συνήθως τις αγοράζουμε έτοιμες από το εμπόριο, ωστόσο είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι με πέντε μόνο υλικά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κάθε τορτίγια και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

500γρ. αλεύρι

1 μπέικιν πάουντερ

1κ.γ. ξύδι

1κ.γ. αλάτι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρές μερίδες και τις λαδώνω ελαφρά με ελαιόλαδο.

Αφήνουμε για είκοσι λεπτά στην άκρη.

Ανοίγουμε τις μερίδες μας ώστε να πάρουν το πάχος και το σχήμα που έχει η τορτίγια.

Λαδώνουμε ένα τηγάνι και τις ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Τις γεμίζουμε με ό,τι υλικά θέλουμε. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023: Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη – «Θα πρέπει να μας προβληματίσει η άνοδος της ακροδεξιάς»

Νατσιός: «Με φόβο θεού θα πορευθούμε μαχόμενοι για τη νίκη του ελληνισμού»

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις