Συνταγή: Το δαμάσκηνο προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και τον οργανισμό μας γι’αυτό και θεωρείται superfood!

Το DEBATER γι’αυτό, σας προτείνει έναν πολύ απολαυστικό τρόπο να το βάλετε στη διατροφή σας. Φτιάξτε σήμερα κιόλας σπιτική μαρμελάδα από δαμάσκηνα με λίγα υλικά και χωρίς πολύ ταλαιπωρία. Είναι λαχταριστή και υγιεινή και επίσης μπορείτε να την απολαύσετε με πολλούς τρόπους: αλειμμένη σε ψωμί και φρυγανιά, σαν σως στο γιαούρτι ή όπως αλλιώς σας αρέσει!

Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 κιλό δαμάσκηνα
8-10 κουκούτσια από δαμάσκηνα
1/2 φλ. νερό
600 γρ. καστανή ζάχαρη
Χυμό από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια και κρατάμε μερικά από αυτά στην άκρη.

Ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και εκεί τοποθετούμε τα κουκούτσια. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε εκεί για περίπου 30 λεπτά.

Ρίχνουμε στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό που έχουμε βράσει με τα κουκούτσια και εκεί προσθέτουμε το μείγμα με τα δαμάσκηνα. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα μέσα στην κατσαρόλα, την οποία σκεπάζουμε με το καπάκι ή μια πετσέτα.

Ανακατεύουμε σταδιακά με μια ξύλινη κουτάλα και τσεκάρουμε αν έχουν μαλακώσει τα δαμάσκηνα.

Μόλις μαλακώσουν, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.

Στη συνέχεια την ρίχνουμε στο μπλέντερ και τη χτυπάμε για να γίνει πολτός.
Η μαρμελάδα τώρα είναι έτοιμη. Την αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα και την βάζουμε στο ψυγείο για συντήρηση.

Ειδήσεις σήμερα

Εξομολόγηση καρδιάς από τη Μαίρη Χρονοπούλου – “Έζησα τραγικές ιστορίες – 20 χρόνια παράλυτη και παχύσαρκη”

Έβαλε τα κλάματα στον “αέρα” ο Μαυρίκιος Μαυρικίου – Πρέπει να κλείσω” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις