Τα λουκανικοπιτάκια μαζί με τα τυροπιτάκια είναι ένα πολύ συνηθισμένο και αγαπημένο φαγητό που τρώμε όλοι πολύ συχνά, είτε σε κάποιο πάρτι είτε αγοράζουμε από τον φούρνο για να έχουμε μαζί στη δουλειά μας ή τα παιδιά στο σχολείο. Είναι πάρα πολύ νόστιμα και μικροί και μεγάλοι τα προτιμούν καθημερινά εντάσσοντάς τα σταθερά στο διατροφολόγιό τους. Συνήθως έχουμε την τάση να τα αγοράζουμε από φούρνο ή να παίρνουμε έτοιμα κατεψυγμένα, ωστόσο στην πραγματικότητα η διαδικασία της παρασκευής τους είναι πολύ πιο εύκολη.

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα λουκανικοπιτάκια και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

➟900γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

➟2 κούπες ελαιόλαδο

➟2 κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίου

➟220γρ. βούτυρο

➟1κ.γ. αλάτι

➟650γρ. λουκανικάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.

Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα μας.

Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι σε καθαρό πάγκο και ανοίγουμε φύλλο.

Αλείφουμε βούτυρο, ξανακάνουμε το φύλλο μας μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Ανοίγουμε ξανά φύλλο, κόβουμε τριγωνάκια, προσθέτουμε μέσα τα λουκάνικά μας και διπλώνουμε.

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 130 βαθμούς.

Τα λουκανικοπιτάκια μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα 2 πιο δύσπιστα ζώδια

Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στη Χαλκιδική – Ο 8χρονος έμεινε για 5 ώρες δίπλα στους νεκρούς γονείς του

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις