Συνταγή: Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να μαγειρέψει κανείς τις μελιτζάνες και μπορεί να είναι είτε το βασικό υλικό σε ένα πιάτο είτε να είναι συνοδευτικό.

Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί και μπορούν να μαγειρευτούν με πάρα πολλούς τρόπους. Ειδικότερα όμως εάν τηγανιστούν και συνδυαστούν με φέτα και ντομάτα, το αποτέλεσμα θα είναι ένα πεντανόστιμο σαγανάκι.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
80γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300γρ. πελτέ ντομάτας
50ml λευκό κρασί
120γρ. φέτα τριμμένη
80γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε χοντρές φέτες και τις αλατίζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά προκειμένου να ξαρμυρίσουν.

Τις ξεπλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε με μία πετσέτα.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Αφού τις αφαιρέσουμε από το τηγάνι τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα πολλά λάδια.

Προσθέτουμε και πάλι λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, ανοίγουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε την σάλτσα μας και από πάνω τοποθετούμε τις μελιτζάνες μας.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα για 15 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και φύλλα βασιλικού.

Το σαγανάκι μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ζώδια – Αυτοί είναι οι πιο ταιριαστοί συνδυασμοί στον έρωτα

Πεντανόστιμη κι εύκολη κις λορέν

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις