Σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Κι όμως, υπάρχουν λύσεις για να το διορθώσεις και μάλιστα είναι περισσότερες από όσες πίστευες.

Διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις:

Οξύτητα

Για να ”σώσετε” ένα φαγητό που έχετε αλατίσει υπερβολικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα υλικό που έχει οξύτητα στο φαγητό.

Τέτοια υλικά είναι ο χυμός από λεμόνι, η μουστάρδα, το λευκό ξύδι, τα οποία προσθέτουν έξτρα γεύση και φέρνουν σε ισορροπία την αλμυρότητα.

Μπορείτε να ξεκινήστε φυσικά με μια μικρή ποσότητα και αναλόγως να προσθέσετε κι άλλο εφόσον χρειάζεται.

Νερό

Ο πιο απλός τρόπος για να διορθώσετε την ποσότητα του αλατιού σε ένα φαγητό, είναι το κρύο νερό, εφόσον πρόκειται για φαγητό που γίνεται στην κατσαρόλα.

Προσθέστε λίγο κρύο νερό στην κατσαρόλα και αφήστε πάλι να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Έτσι θα διορθώσετε την γεύση του φαγητού.

Πατάτα

Τρόφιμα τα οποία περιέχουν άμυλο έχουν την τάση να ρουφάνε σαν σφουγγάρι το αλάτι, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικά σε περίπτωση που μας πέσει πολύ στο φαγητό μας. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εάν το φαγητό μας βγει αλμυρό, είναι απλά και μόνο να προσθέσουμε μία καθαρισμένη πατάτα μέσα και να συνεχίσουμε για λίγα λεπτά το μαγείρεμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνος Βλάχος: Η ερώτηση από τους δημοσιογράφους που τον ενόχλησε – «Έχετε την τάση…»

Όλγα Κιουρτσάκη: Η ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ για τη φημολογούμενη κόντρα με την Άντζελα Δημητρίου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις