Συνταγές: Οι χυλοπίτες είναι από τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που έχουμε στην ελληνική κουζίνα. Η βασική διαφορά τους από τα υπόλοιπα αυτής της κατηγορίας είναι ότι περιέχουν αυγό και κάποιες φορές γάλα.

Οι χυλοπίτες είναι τόσο νόστιμες που τρώγονται και σκέτες, ωστόσο εμείς σας τις προτείνουμε στην πικάντικη εκδοχή τους σε μια απολαυστική συνταγή με καυτερές πιπεριές και τυρί φέτα!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε χυλοπίτες με καυτερές πιπεριές και φέτα

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

250 γρ χυλοπίτες
3 κόκκινες καυτερές πιπεριές, μικρές
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό
2 ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ φέτα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία και πριν τις σουρώσουμε, κρατάμε από τα υγρά τους ένα ποτήρι νερό.

Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις χυλοπίτες, λιώνουμε το βούτυρο, και αφού ψιλοκόψουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, σωτάρουμε μαζί με τον πελτέ για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις ντομάτες τριμμένες μαζί με το νερό από τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 3 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τις χυλοπίτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν και να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το φαγητό με τη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθέτουμε λίγο λάδι, ανακατεύουμε καλά και μετά σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το να λες την αλήθεια στον κόσμο είναι θανατηφόρο” – Δώδεκα δημοσιογράφοι νεκροί από την αρχή του πολέμου (vid)

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στον Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη – “Δεν μίλησα ποτέ για αυτό, είπε ότι θα με μηνύσει”

Αυτοί οι συνδυασμοί ζωδίων μπορούν να ερωτευθούν με την πρώτη ματιά!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις