Συνταγή: Η κις λορέν είναι στην ουσία τάρτα με αβγά και κρέμα γάλακτος, έχοντας ως βασικό υλικό το μπέικον. Η παρασκευή της ακούγεται πολύ πιο δύσκολη από ότι είναι στην πραγματικότητα και έτσι εάν ακολουθήσουμε λίγα και απλά βήματα μπορούμε να την φτιάξουμε πολύ εύκολα και μόνοι μας. Η λέξη “κις” προέρχεται από την γερμανική λέξη “küchen” που σημαίνει cake.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

300γρ. αλλαντικά της επιλογής σας
350γρ. τυρί που λιώνει
400γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 αβγά
Βούτυρο
2 φύλλα ζύμη κουρού
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αλλαντικά της επιλογής μας.

Κόβουμε τα τυριά μας σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα ταψί ή πυρέξ αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια με βούτυρο και απλώνουμε μέχρι τα μισά του πυρέξ το ένα από τα δύο φύλλα μας.

Στο υπόλοιπο μισό απλώνουμε το άλλο φύλλο και κόβουμε προσεκτικά ό,τι περισσεύει και τυλίγουμε στο εσωτερικό τις άκρες για να δώσουμε όμορφο σχήμα.

Σε ένα πιάτο ή μπολ ανακατεύουμε όλα τα αλλαντικά και τα τυριά και τα απλώνουμε με σκοπό να καλύψουν όλη την επιφάνεια.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το περιχύνουμε στην τάρτα μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Σύνοδος Αφροδίτης – Δία – Σε αυτά τα τρία ζώδια θα φέρει τύχη

Χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και πορτοκάλι

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις