Συνταγή: Τα γλυκά ψυγείου, είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά που μπορεί να φτιάξει κάποιος μόνος, σπίτι του.
Οι πιο συνηθισμένες συνταγές είναι αυτές με τη σοκολάτα, ωστόσο υπάρχουν πολύ περισσότερες τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε και εξίσου νόστιμες.
Εμείς στο DEBATER, αφού πειραματιστήκαμε αρκετά με διάφορα υλικά, επιλέξαμε να σας προτείνουμε ένα γλυκό με βανίλια, μπισκότο και πορτοκάλι, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:
YΛΙΚΑ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 πακέτο μπισκότων τύπου πτι μπερ
- 500ml πορτοκαλάδα μπλε χωρίς ανθρακικό
- 3 φακελάκια άνθο αραβοσίτου βανίλια
- 200ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε 400 ml από την πορτοκαλάδα μας σε χαμηλή φωτιά και ξεκινάμε να τη ζεσταίνουμε.
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100ml της πορτοκαλάδας, μαζί με 1 φάκελο άνθο αραβοσίτου.
- Προσθέτουμε το μείγμα της πορτοκαλάδας με τον άνθο αραβοσίτου μέσα στη κατσαρόλα μας και έπειτα δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Αφού πάρει δύο βράσεις, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα μας και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα με το τενεκεδάκι του, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Παράλληλα, διαλύουμε δύο φακελάκια άνθου αραβοσίτου σε 200ml νερό και μετά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα.
- Έπειτα, ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα πτι μπερ και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας, πάνω ακριβώς από την κρέμα πορτοκάλι.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για περίπου 3-4 ώρες. Ξεφορμάρουμε το κέικ μας.
Καλή απόλαυση!
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"