Συνταγή: Αν έχετε βγάλει το κρέας από την διατροφή σας ή το νηστεύετε παραδοσιακά πριν το Πάσχα, σας προτείνουμε μια παραλλαγή του κλασικού μουσακά που δεν περιέχει κιμά.
Δοκιμάστε να φτιάξετε το αγαπημένο μας ελληνικό φαγητό με μελιτζάνες, πατάτες και μανιτάρια και αν θέλετε αντικαταστήστε το κανονικό γάλα με γάλα αμυγδάλου στην μπεσαμέλ. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεση της:
Υλικά
5-6 μέτριες πατάτες
2 μελιτζάνες
1 κιλό μανιτάρια
2 κρεμμύδια
400γρ ντομάτα κονκασέ
Μαϊντανός
Πιπέρι
Λάδι
Αλάτι
Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα κανονικό ή γάλα αμυγδάλου
100 γρ κορν φλάουερ
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε φέτες, κανονικές προς λεπτές.
Σε ένα αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μαγειρεύουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τις πασπαλίζουμε με αλάτι.
Παράλληλα, μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο και τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα σε ένα ταψί με διαστάσεις 25χ30 τοποθετούμε στη σειρά τις πατάτες. Βάζουμε μια στρώση και μετά προσθέτουμε από πάνω μια άλλη στρώση με μελιτζάνες.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αν έχουν μείνει και άλλες πατάτες και μελιτζάνες.
Στη συνέχεια προχωράμε με το μαγείρεμα του κιμά μανιταριών.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και τα πολτοποιημένα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε τον κιμά μας με τριμμένο μαϊντανό και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Έπειτα τον απλώνουμε πάνω στις πατάτες και στις μελιτζάνες με τρόπο τέτοιο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους.
Τώρα προχωράμε και φτιάχνουμε την εύκολη μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε σιγά σιγά όσο έχουμε το μίγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει.
Έπειτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από το φαγητό μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Μυστήριο με τρανς γυναίκα στο Αιγάλεω – Έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά
Η Αθήνα απελαύνει δώδεκα Ρώσους διπλωμάτες μετά το λουτρό αίματος στη Μπούτσα
Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του Μουντιάλ 2022 – Σπουδαία ματς σε κάθε όμιλο
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"