Μαγειρίτσα: Η σούπα που τρώμε παραδοσιακά κάθε χρόνο το βράδυ μετά την Ανάσταση, σε πολλές περιοχές της Ελλάδος μαγειρεύεται όλο το χρόνο.

Η μαγειρίτσα περιέχει εντόσθια αρνιού, ρύζι, λαχανικά και διάφορα μυρωδικά ανάλογα τη συνταγή. Για όσους ωστόσο δεν τρώνε τα εντόσθια και την αποφεύγουν, προτείνουμε μια εύκολη συνταγή μαγειρίτσας με κοτόπουλο και αυγολέμονο. Θα την λατρέψετε!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

Για τη μαγειρίτσα

600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο

3 κ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

100 ml λευκό κρασι

1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

2 κ.σ. μουστάρδα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό μαρούλι

1,5 λίτρο ζωμός κότας

Αλάτι

Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά – χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Έπειτα τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού βγάλει τα αρώματα του, προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται ρίχνουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μην σταματήσει το βράσιμο.

Έπειτα βάζουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και οι μυρωδιές τους μαζί. Προσθέτουμε και το μαρούλι με τον άνηθο και ανακατεύουμε ξανά.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το ζωμό κότας, ζεστό, μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.

Αφήνουμε τώρα το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η σούπα και συνεχίζουμε με την προετοιμασία του αυγολέμονου.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή μαρέγκα.

Σε άλλο σκεύος χτυπάμε ελαφρώς και τους κρόκους των αυγών και έπειτα τους ρίχνουμε στα χτυπημένα ασπράδια. Προσθέτουμε εκεί και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα.

Μόλις η σούπα είναι έτοιμη και έχει δέσει, παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη μαγειρίτσα και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αυγολέμονο που έχουμε ετοιμάσει.

Αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό όταν είναι να σερβίρουμε τη σούπα για να μην κόψει το αυγό.

Ειδήσεις σήμερα:

Το θηριώδες αυγό… Game Of Thrones από τη Θεσσαλονίκη – Φτάνει να ζυγίζει τα 90 κιλά

Αποτρόπαιο! Βίασαν, σκότωσαν και έφαγαν σαύρα υπό εξαφάνιση

Άμπερ Χέρντ σε Τζόνι Ντεπ – “Απλά σε χτύπησα, μην κάνεις σαν μωρό” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις