Συνταγή: Εάν συνδυάσουμε σε μια συνταγή πατάτες και κιμά το αποτέλεσμα μπορεί πραγματικά να είναι μοναδικό. Εάν ωστόσο προσθέσουμε και τυριά τότε θα μιλάμε για μια γευστική πανδαισία. Είναι ένα φαγητό που σίγουρα θα αρέσει τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς και θα σας ζητάνε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

600γρ. πατάτες
2 κούπες τυριά τριμμένα της επιλογής μας
2 μεσαία αβγά
1/5κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 μαγειρεμένο κιμά
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα τους και στο χοντρό του τρίφτη τις τρίβουμε και φροντίζουμε να τις στεγνώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ, σπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και περιχύνουμε το μείγμα και προσέχοντας να πάει παντού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Αφού αφαιρέσουμε από τον φούρνο και κρυώσει λίγο η βάση από την πατάτα μας, τοποθετούμε τον κιμά ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια της βάσης και πασπαλίζουμε με το 1/5 από τα τυριά μας.

Ρολάρουμε με προσοχή την βάση με τον κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκαθαρίζει η ΕΛΑΣ για την επίθεση στη 12χρονη από τον Κολωνό – Ο λόγος που το σπίτι ήταν αφύλακτο

Η σπάνια κοινή φωτογραφία της Ελένης Μενεγάκη και του Γιώργου Λιάγκα από το σχολείο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις