Το ριζότο είναι ένα αγαπημένο φαγητό το οποίο μπορεί να φτιαχτεί με πολλά και διαφορετικά υλικά ανάλογα με τα γούστα. Συνήθως τα εστιατόρια έχουν τα πιο συνηθισμένα που είναι με θαλασσινά ή με διάφορες ποικιλίες μανιταριών, ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμη υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε. Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή είναι εκείνη με κολοκυθάκια που είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το ριζότο και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

4-5 κολοκυθάκια

200γρ. ρύζι αρμπόριο

1 κουτί ντοματίνια ολόκληρα αποφλοιωμένα

Λίγη γραβιέρα τριμμένη

3κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο άνηθο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το ρύζι μαζί με τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια.

Αφού ανακατέψουμε για 3 περίπου λεπτά ρίχνουμε τον μηλίτη και ανακατεύουμε γρήγορα με σκοπό να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια μας, έπειτα αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό μας και ανακατεύουμε σχολαστικά μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά.

Σερβίρουμε και από πάνω τρίβουμε λίγη γραβιέρα.

Το ριζότο μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πολιτική είναι το περιεχόμενο και η ευθύνη – Τι λέει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τροχαίο σοκ στη Σαντορίνη – Νεκρή μία κοπέλα σε καραμπόλα (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις