Το κιουνεφέ αποτελεί ένα παραδοσιακό αραβικό γλυκό, το οποίο υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή. Παράλληλα είναι αρκετά δημοφιλές και στην Τουρκία, ενώ σύμφωνα με τα γούστα μας μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά.

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή για το πιο απλό κι εύκολο πολίτικο κιουνεφέ:

ΥΛΙΚΑ

200γρ. φύλλο κανταΐφι

100γρ. βούτυρο

15γρ. μέλι

200γρ. μοτσαρέλα

150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

110γρ. νερό

1κ.γ. χυμό λεμόνι

1 στικ κανέλας

40γρ. φιστίκια Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο, χωρίς όμως να λιώσει εντελώς

Προσθέτουμε το μέλι στο ίδιο μπολ κι ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα μας.

«Ξάνουμε» με προσοχή το κανταΐφι μέχρι να ανοίξει εντελώς και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Περιχύνουμε το βούτυρο με το μέλι στο μπολ με το κανταΐφι κι ανακατεύουμε πολύ καλά με σκοπό να πάει παντού.

Σε ένα τηγάνι μεσαίο τηγάνι στρώνουμε το μισό κανταΐφι με προσοχή να μην υπάρχουν κενά, καλύπτοντας και τα τοιχώματά του.

Τοποθετούμε από πάνω την μοτσαρέλα μας και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, πατώντας το παράλληλα με τα χέρια μας.

Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 7 περίπου λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου το κιουνεφέ μας και το ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο και από την άλλη πλευρά.

Αφού περάσαν και πάλι 7 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι μας.

Σερβίρουμε από πάνω με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Το κιουνεφέ μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί χθες το βράδυ στα ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας σοβαρά τραυματίας, αναζητούνται οι δράστες

Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος – Ανατροπή για τη μητέρα (Pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις