Τα τρουφάκια είναι ένα γλυκό που μπορεί κανείς να φτιάξει πολύ εύκολα, ακόμη και αν είναι αρκετά αρχάριος όσον αφορά την ζαχαροπλαστική. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να μην πετύχουν, αφού ακολουθώντας κανείς μερικά απλά βήματα, είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει όλους και με το παραπάνω.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα τρουφάκια και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

30 γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα

250γρ. τυρί κρέμα

2 1/2 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο

2κ.σ. πραλίνα

2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

200γρ. τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμματα.

Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Αφαιρούμε από το ψυγείο, πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από τρούφα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλο, καρύδα ή ινδοκάρυδο.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις