Συνταγές: Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα παγωτό το καλοκαίρι; Για τους περισσότερους το παγωτό είναι η καλύτερη και πιο δροσιστική επιλογή για γλυκό τις ζεστές ημέρες.

Παρακάτω σας προτείνουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας mini παγωτά που είναι λαχταριστά και έχουν και λιγότερες θερμίδες από ένα σε κανονικό μέγεθος.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε παγωτίνια με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

500 ml σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
Ανάμεικτοι ξηροί καρποί, ανάλατοι
Ξυλάκια για τα παγωτίνια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Έπειτα βάζουμε τα ξυλάκια στις φόρμες και τα γεμίζουμε με τη βάση του παγωτού. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ για να παγώσουν καλά.

Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε προσεκτικά στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και προσέχουμε να μην καεί.

Βουτάμε μερικές μπάρες από τις φόρμες μέσα στη σοκολάτα και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε στην κατάψυξη.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα παγωτίνια σε χαρτί λαδόκολλας και κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τι φόρμες.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ ή πιάτο τους ξηρούς καρπούς τριμμένους και βουτάμε εκεί ένα-ένα τα παγωτίνια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για ακόμα μια ώρα για να παγώσουν.

Τα παγωτίνια είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε και να τα απολαύσουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Τρία ζώδια θα περάσουν δύσκολα αυτήν την εβδομάδα!

Ντοκιμαντέρ από το BBC για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και το Facebook γεμάτο αποκαλύψεις

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις