Συνταγές: Ένας από τους λόγους που αγαπάμε τα παντζάρια πολύ εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ θρεπτικά είναι ότι έχουν λίγες θερμίδες και επίσης μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους.

Συμπεριλαμβάνονται σε γλυκές και αλμυρές συνταγές χαρίζοντας στα φαγητά ιδιαίτερη νοστιμιά και ένα ροζ-κόκκινο πολύ εντυπωσιακό χρώμα.

Σας προτείνουμε για σήμερα λοιπόν, να δοκιμάσετε μια συνταγή για ριζότο με παντζάρια και τριμμένη γραβιέρα.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά

3 φλιτζάνια ρύζι (για ριζότο)
4 παντζάρια
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών, φρέσκο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
Λίγο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τα παντζάρια και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε με 2 λίτρα νερό. Περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζωμό τους.

Μέσα στο ζωμό – πρέπει να είναι περίπου 1,5 λίτρο, προσθέτουμε νερό αν είναι λιγότερο- ρίχνουμε τον κύβο για να διαλυθεί. Κάνουμε τη διαδικασία όσο ο ζωμός είναι ζεστός.

Αφαιρούμε τις φλούδες από τα παντζάρια και πολτοποιούμε τα μισά μαζί με λίγο ζωμό.

Τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε κύβους.

Ζεσταίνουμε έπειτα το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε εκεί το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε έπειτα λίγο ρύζι και αλάτι. Σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γίνει διάφανο.

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το ζωμό που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να ρουφήξει όλο το ζωμό. Το ρύζι πρέπει να είναι al dente και ζουμερό στην κατσαρόλα. Έπειτα ρίχνουμε τον πολτό και τους κύβους παντζαριών μαζί με το θυμάρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς.

Τέλος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα. Έπειτα βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε 1-2 λεπτά το φαγητό στην κατσαρόλα και έπειτα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με θυμάρι.

Ειδήσεις σήμερα

Τέσσερα ζώδια θα έχουν μεγάλη τύχη τον Σεπτέμβριο!

Μάγεψε το κοινό στο Ηρώδειο η Μαρινέλλα – Συγκλόνισε με την ερμηνεία της τον κόσμο (pivs&vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις