Λαβράκια: Εάν ψάχνετε μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή για το Κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα, σας έχουμε την ιδανική. Αυτή δεν είναι άλλη από λαβράκια στο φούρνο με πατάτες, τα οποία είναι και πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά. Επιπλέον, η διαδικασία παρασκευής τους είναι κυριολεκτικά εύκολη και γρήγορη και έτσι χωρίς κόπο θα έχετε στο τραπέζι σας ένα λαχταριστό και ολοκληρωμένο γεύμα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα λαβράκια και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

➟3 – 4 λαβράκια

➟5 πατάτες

➟3 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες

➟1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες

➟3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

➟Ψιλοκομμένο μαϊντανό

➟2 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη

➟Ελαιόλαδο

➟Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια.

Ρίχνουμε στο εσωτερικό τους αλάτι (ιδανικά προτιμούμε να είναι χοντρό) και πιπέρι.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και στρώνουμε όλα τα υλικά μας γύρω από τα λαβράκια μας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μέσα στο κάθε ψάρι προσθέτουμε κάποιες ροδέλες από κρεμμύδι.

Ρίχνουμε αρκετή ποσότητα ελαιόλαδο μέσα στο ταψί μας και φροντίζουμε να πάει παντού.

Περιχύνουμε στο ταψί τις 2 ντομάτες στον τρίφτη και ανακατεύουμε με σκοπό να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε συνολικά για περίπου 50 – 60 λεπτά.

Μισή ώρα πάνω κάτω αέρα και άλλα 20 – 30 λεπτά στις αντιστάσεις. Τα λαβράκια μας είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Zoe Pre: Θέλω με παντρέψει με την κοπέλα μου ο Αλέξης Τσίπρας

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και στους δύο που εισηγήθηκαν την μετάταξη του σταθμάρχη

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις