Τα μπιφτέκια φακής είναι μία πολύ πρωτότυπη και υγιεινή συνταγή που μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε σπίτι μας. Επιπλέον τα υλικά της είναι πάρα πολύ οικονομικά, με τα περισσότερα από αυτά να υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

YΛΙΚΑ

500γρ. κόκκινες φακές
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
3 παντζάρια βρασμένα
2κ.σ. πελτέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ζάχαρη
Πιπέρι
Σκόρδο σε σκόνη
1 κύβο λαχανικών
300γρ. τριμμένη φρυγανιά
1κ.σ. δυόσμο
1κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1κ.σ. αλεύρι
1κ.γ. ζάχαρη
Άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε την φακή και την βράζουμε για 15 λεπτά.

Βάζουμε σε ένα multi τα βρασμένα παντζάρια και τις φακές και τα πολτοποιούμε.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την καπνιστή πάπρικα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Στο ίδιο μπολ με τις φακές και τα παντζάρια προσθέτουμε το μείγμα μας και επιπλέον ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον άνηθο και προσθέτουμε την μαγιά, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.

Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιών και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε για μισή ώρα.

Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα! Καλή σας όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Η Κατερίνα Διδασκάλου για το “Μαύρο Ρόδο” και τον άστεγο που φιλοξενεί σπίτι της (vid)

Η φωνή του σπουδαίου Γιάννη Διακογιάννη και το ιστορικό τραγούδι από τον Κηλαηδόνη (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις