Συνταγές: Crème Brulee στα γαλλικά σημαίνει καμένη κρέμα! Το διάσημο επιδόρπιο από τη Γαλλία είναι απλά ακαταμάχητο.

Η καραμελωμένη κρούστα, η μυρωδιά που βγαίνει μόλις την “σπάσουμε” με το κουτάλι και η δροσερή της γεύση την καθιστά ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά που είναι ελαφρύ και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε λαχταριστή creme brulee

Υλικά
5 κρόκοι αυγών
260 γρ. ζάχαρη κοινή
50 γρ. κακάο
125 γρ. γάλα
375 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. περίπου ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κακάο και στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν άσπρο χρώμα.

Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μίγμα με το γάλα, ανακατεύουμε καλά και φιλτράρουμε.

Παίρνουμε μικρά, στρογγυλά, πυρίμαχα μπολ και τα γεμίζουμε με το μίγμα και τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου προσθέτουμε καυτό νερό που να φτάνει στο μέσο του ύψους τους.

Ψήνουμε τις κρέμες για 40-45 λεπτά περίπου στους 160 βαθμούς μέχρι να πήξουν προσέχοντας το κέντρο τους να παραμένει σχεδόν ρευστό και να “τρεμουλιάζει”.

Έπειτα βγάζουμε τις crème brulee από το ταψί, τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Πριν τις σερβίρουμε, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τέλος τις καίμε 1-2 λεπτά στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί η κρούστα στην επιφάνεια τους στο πάνω μέρος.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκλειστικό DEBATER – Οι επίμονες προσπάθειες της Ρούλας Πισπιρίγκου να επικοινωνήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη μέσα από τη ΓΑΔΑ

Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές – Πού θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος

Πανηγυρική επανεκλογή Όρμπαν στην Ουγγαρία και ατάκα “φωτιά” για Ζελένσκι

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις