Συνταγές: Ακόμη και αν το όνομα δεν σας λέει κάτι, πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα και γρήγορα φαγητά που γνωρίζουμε και τρώμε οι περισσότεροι.

Η φριτάτα έτσι όπως ονομάζεται στην Ιταλία, είναι η γνωστή σε εμάς ομελέτα. Φτιάχνεται με τα ίδια υλικά ωστόσο διαφέρει στον τρόπο που μαγειρεύεται, καθώς ξεκινά συνήθως από το μάτι της κουζίνας και το μαγείρεμα της ολοκληρώνεται μέσα στο φούρνο!

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε φριτάτα με λαχταριστή μοτσαρέλα και ψητά ντοματίνια για επιπλέον γεύση!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την πανεύκολη εκτέλεση της συνταγής!

Συνταγές: Υλικά

8 αυγά

1 σφηνάκι φρέσκο γάλα

100 γρ τυρί σκληρό τριμμένο

100 γρ μοτσαρέλα

30 ντοματίνια

6 κ.σ κρέμα βαλσάμικου

Μισό φλιτζάνι λάδι

2 κ.σ βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Συνταγές: Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε τα ντοματίνια, ρίχνουμε το λάδι, την κρέμα βαλσάμικου, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το φρέσκο γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα με τα αβγά στο τηγάνι και από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και το τριμμένο σκληρό τυρί.

Αφήνουμε την φριτάτα να μαγειρευτεί μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς και να ψηθούν τα αβγά.

‘Όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο και βάζουμε τα ψητά ντοματίνια από πάνω ή τα ακουμπάμε στην άκρη του πιάτου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στην Πλάκα ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Καλλιθέα – Το “μυστήριο” γύρω από το θάνατό του

“Μπαμπά μην ανησυχείς” – Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα του Άλκη στους γονείς του λίγο πριν τη δολοφονία

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών αδερφών στην Πάτρα – Ζητήθηκε εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις