Το φιλέτο τσιπούρας με σαλάτα φακές είναι μία πολύ εύκολη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουμε, καθώς θα μας αποζημιώσει τόσο από γεύση όσο και από το πόσο εύκολη είναι. Η διαδικασία της παρασκευής της είναι πολύ απλή και είναι σίγουρο ότι θα αρέσει ακόμη και σε αυτούς που δεν είναι τόσο φαν των ψαρικών.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το φιλέτο τσιπούρας και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες τσιπούρες
1σκ. σκόρδο
100γρ. φακές
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φύλλο δάφνης
4 λιαστές ντομάτες (προαιρετικά)
Άνηθος
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό.
Έπειτα αφού τις σουρώσουμε τις ξαναβράζουμε με νέο νερό για περίπου 20 λεπτά και έπειτα τις σουρώνουμε ξανά και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα ρίχνουμε στις φακές μας και προσθέτουμε και λιαστές ντομάτες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας και αφήνουμε στην άκρη.
Φιλετάρουμε τις τσιπούρες μας προσεκτικά ώστε να μην μείνουν κόκκαλα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και από τις 2 πλευρές στα φιλέτα μας και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Το φιλέτο τσιπούρας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε τις φακές σαλάτα και απολαμβάνουμε!
Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας
Σάνεν Ντόχερτι – Τι είχε πει η μητέρα της δύο μέρες πριν την απώλεια της κόρης της
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"