Συνταγή: Το πιτόγυρο, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί το εθνικό μας πιάτο, αφού Έλληνες και ξένοι, το κατατάσσουν πρώτο στη λίστα με τα αγαπημένα τους ελληνικά φαγητά.

Όλοι, όταν θέλουμε να φάμε πιτόγυρο πάντα παραγγέλνουμε απέξω. Ωστόσο, η διαδικασία του να φτιάξουμε και μόνοι μας τον δικό μας σπιτικό γύρο είναι πάρα πολύ απλή, γι’ αυτό και εμείς θα σας δώσουμε αναλυτικές οδηγίες για να το δοκιμάσετε και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

500γρ. χοιρινές πανσέτες (ιδανικά να είναι χωρίς κόκκαλο)
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπεριά
Πιπέρι
2κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1κ.γ. σκόρδο σκόνη
10ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πανσέτες μας σε λεπτές λωρίδες.

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια μία πράσινη πιπεριά.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τις λωρίδες του κρέατός μας, την κομμένη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να πάνε παντού τα υλικά μας.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το μπολ μας στο φούρνο για περίπου 2 ώρες για να μαριναριστεί καλά το κρέας μας.

Αφαιρούμε από το μπολ μας την πιπεριά. (Μας ενδιαφέρει μόνο να δώσει το άρωμά της, κατά τη διάρκεια της μαρινάδας).

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το κρέας μας και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρέας μας.

Ο γύρος μας είναι έτοιμος! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022 – Τρία ζώδια θα κερδίσουν πολλά λεφτά

Ποιας ηθοποιού ήταν πρώην σύντροφος ο Γρηγόρης Μόργκαν – Αυτός είναι ο νέος έρωτας της Ευρυδίκης Βαλαβάνη (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις