Συνταγή: Eίμαστε λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και οι δρόμοι και τα σπίτια έχουν ήδη στολιστεί στο κλίμα της εποχής.

Παράλληλα, ξεκινούν σιγά – σιγά και οι προετοιμασίες για τα οικογενειακά τραπέζια και τα φαγητά που πρόκειται να ετοιμαστούν.

Εμείς στο DEBATER αφού κάναμε τα πειράματά μας, βρήκαμε για εσάς το τέλειο και χριστουγεννιάτικο κέικ το οποίο μάλιστα θυμίζει και αρκετά την γνωστή σε όλους μας βασιλόπιτα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

3 αβγά
150ml ηλιέλαιο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
100ml γάλα (πλήρες)
25ml κονιάκ
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 βανίλιες
20ml κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ. σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ βάζουμε το γάλα, το λάδι, τα αβγά, το χυμό από δύο πορτοκάλια και το κονιάκ και χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σπάμε την σοκολάτα μας σε μικρά κομμάτια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, πάνω – κάτω αέρα.

Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα υπόλοιπα υλικά μας και χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας.

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μία φόρμα κέικ.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Το κέικ μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά – Ποια η πρόβλεψη με βάση τα Μερομήνια

Η πιο νόστιμη σάλτσα για τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις