Συνταγή: Το μπρόκολο είναι ένα υλικό που δεν προτιμούν πολλοί, αφού η μυρωδιά του απωθεί αρκετό κόσμο και κυρίως τα παιδιά.

Ωστόσο, κάθε τι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και έτσι υπάρχουν πολλοί γευστικοί συνδυασμοί και συνταγές που μπορούν να κάνουν ακόμη και τους πιο διστακτικούς να το δοκιμάσουν. Ειδικότερα εάν το φαγητό μας είναι πολύχρωμο, θα τραβήξει ακόμη περισσότερο την προσοχή των παιδιών, αυξάνοντας τις πιθανότητες να το φάνε.

Εμείς στο DEBATER αφού πειραματιστήκαμε, βρήκαμε για εσάς μία πολύ απλή και ενδιαφέρουσα συνταγή για να μαγειρέψετε το μπρόκολο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

YΛΙΚΑ

2 μικρά μπρόκολα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
200γρ. τριμμένα τυριά
5 αβγά
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε το μπρόκολό μας σε μεγάλα κομμάτια και το βράζουμε για 10 λεπτά με προσοχή να μην το λιώσουμε.

Κόβουμε την πιπεριά και την ντομάτα σε μικρά κομμάτια.

Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο και προσθέτουμε το μπρόκολο. Από πάνω, βάζουμε μία στρώση από την πιπεριά και την ντομάτα μας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά μας, αλατοπίπερο, 100γρ. κίτρινα τυριά και τα περιχύνουμε στο πυρέξ μας.

Από πάνω προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100γρ. από τα τριμμένα τυριά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα για 30 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

“Διαταραχή ηλεκτρονικού παιχνιδιού” – Ποιες ηλικίες παιδιών επηρεάζει η ψυχική νόσος

Πανεύκολα και λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις