Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αφήνει ο Χάρης Καστανίδης μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κρατήσει την βουλευτική έδρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μένει εκτός Βουλής.

«Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», επισημαίνει ο Χάρης Καστανίδης σε δήλωσή του, μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένει ο ίδιος εκτός Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Καστανίδη:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματικοί μέτωπο πριν από τις δεύτερες εκλογές

Η συγκεκριμένη απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αποκλείεται να διαταράξει τις ισορροπίες και να ανοίξει ένα εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από τις δεύτερες κάλπες.

Πάντως, από την Χαριλάου Τρικούπη λένε πως το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης κράτησε τώρα την έδρα της Θεσσαλονίκης, δεν σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου – Όλες οι αλλαγές

Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις 25 Ιουνίου – Το μπόνους και οι λίστες

ΕΔΩ θα δείτε LIVE τα αποτελέσματα των εκλογών 2023

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις