Τα αποτελέσματα εκλογών 2023 θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα για την χώρα μας, με τα επιτελεία των κομμάτων να έχουν μπει στην τελική ευθεία της προεκλογικής κούρσας για να πείσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους. Φέτος, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, τόσο η Singular Logic όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών που έχουν αναλάβει την δύσκολη διαδικασία της καταμέτρησης και της ενσωμάτωσης ψηφοδελτίων και σταυρών, αναμένεται να ανακοινώσουν σε χρόνο «ρεκόρ» τα αποτελέσματα χάρει στα νέα τεχνολογικά μέσα.

Στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη θα δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023


Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Αναφορικά με την αναλυτική εκλογική διαδικασία μπορείτε να ενημερωθείτε στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία της καταμέτρησης και ενσωμάτωσης των ψήφων και των σταυρών γινόταν αναλογικά και διαρκούσε τουλάχιστον ως την επομένη των εκλογών. Φέτος, για πρώτη φορά αυτή η διαδικασία θα γίνει ψηφιακά με την βοήθεια tablets με τα οποία θα εφοδιαστούν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν πως στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε περίπου το 80% των τελικών αποτελεσμάτων. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα συλλογής και μεταφοράς των εκλογικών αποτελεσμάτων, το οποίο έχει αναλάβει τεχνικά η εταιρεία Singular Logic.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Μετά τις 21:00 θα έχουμε σαφή εικόνα

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γενικός διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος, τόνισε πως «με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους».

Και συνέχισε: «Πρώτα θα γίνει καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, θα σταλούν τα αποτελέσματα για τα κόμματα και μετά θα ξεκινήσει η καταμέτρηση για τους σταυρούς των υποψηφίων, για τους οποίους γύρω στα μεσάνυχτα θα έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό αποτελεσμάτων που θα έχουν ενσωματωθεί».

Ο κ. Μπακάκος κατέληξε: «Ίσως δεν χρειαστεί να υπάρξει στις 21:30 εκτίμηση για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά να μας προλάβουν τα πραγματικά αποτελέσματα, ανάλογα με την ταχύτητα ενσωμάτωσης τους στο σύστημα. Εκτίμηση θα χρειαστεί εάν υπάρχει π.χ. κάποιο κόμμα που οριακά μπαίνει ή δεν μπαίνει στην Βουλή».

Εκλογές 2023

Μάθε πού ψηφίζεις με ένα “κλικ” – Αναλυτικός οδηγός για ετεροδημότες, σχολεία και άδειες

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις