Δύο πράγματα είναι ατελείωτα, σύμφωνα με τον Άλμπερτ Άινσταιν, το σύμπαν και η βλακεία, αν και για το πρώτο δεν ήταν απόλυτα σίγουρος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η βλακεία των ελληνικών social media ξεπερνά το σύμπαν και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα είναι και ακατανίκητη. Και εξηγούμε:

Όλη η χώρα τις τελευταίες 40 περίπου ημέρες ασχολείται με ένα πραγματικά στυγερό έγκλημα, αυτό στα Γλυκά Νερά, που μας τάραξε όλους. Και ήρθε η ομολογία του συζύγου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να μας ταράξει ακόμα περισσότερο. Και για το γεγονός πως ένας άνθρωπος μπορεί να σκοτώσει έναν άλλον, αλλά και για το θέατρο που έπαιζε – κακοπαιγμένο εάν θέλετε τη γνώμη μου – του χαροκαμένου συζύγου.

Και μέχρι εκεί ανέχομαι όλο αυτό το σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση! Αυτό όμως που με ξεπερνά είναι τι γίνεται στο ελληνικό Instagram!

Αμέσως μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έγινε γνωστό και το πρόσωπο του 33χρονου πιλότου, οι followers του στο Instagram εκτοξεύτηκαν. Και αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό, αφού άνθρωποι θα ήθελαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον πόνο του ή κάποιοι βρήκαν αρκετά ελκυστικό τον νεαρό για να παρακολουθούν τις δραστηριότητές του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Και με αυτά και με αυτά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε περί τους 15.000 followers στο Instagram! Το παράδοξο για να μην πω εξοργιστικό είναι τι συνέβη μετά την ομολογία του ότι αυτός σκότωσε τη γυναίκα του και αυτός σκηνοθέτησε όλο αυτό το θέατρο για φονιάδες ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Οι followers του καθ΄ ομολογίαν δράστη συνέχισαν να αυξάνονται! Σε λίγες ημέρες μετά την ομολογία του και την δικαιολογημένη οργή που προκάλεσε οι followers έφτασαν και ξεπέρασαν τους 18.000. Τρεις χιλιάδες άνθρωποι και παραπάνω έκαναν follow έναν δολοφόνο!

Η βλακεία λοιπόν του ελληνικού Instagram δεν έχει όρια! Δεν έχει όριο η ηλιθιότητα κάποιων που κάνουν follow έναν άνθρωπο που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε το 20χρονο κορίτσι που του εμπιστεύτηκε τη ζωή της. Κανένα όριο!

Και έρχομαι και αναρωτιέμαι! Έκαναν follow για να τον βρίσουν; Θα μπορούσαν να το κάνουν και χωρίς follow! Πιστεύουν πως θα τους απαντήσει; Απαγορεύονται τα κινητά (λογικά πάντα) και στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ και στις φυλακές όπου και θα καταλήξει! Θέλουν να τον κάνουν influencer για ένα ενδεχόμενο μελλοντικό give away; Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!

Κι αν για κάποιον θεωρούνται αστεία τα παραπάνω ερωτήματα εγώ σας λέω πως είναι απλά κατάντια!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις