Παραολυμπιακοί Αγώνες: Τρανσέξουαλ αθλήτρια 51 ετών, λέει ότι οι άλλες την ζηλεύουν – Είναι πατέρας δύο παιδιών
“Από σήμερα δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο για διακρίσεις, προκαταλήψεις κατά των τρανσέξουαλ"

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δηλώσεις έκανε η 51χρονη τρανσέξουαλ αθλήτρια, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι επικριτές της νοιώθουν ζήλια για εκείνη. Παράλληλα, ανέφερε ότι από όταν ήταν παιδί επιθυμούσε να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και πως ο πρώην σύζυγός της, ο γιος της και ο αδελφός της αποτελούν για εκείνη τους σημαντικότερους πυλώνες της ζωής της.
Η Valentina Petrillo με καταγωγή από την Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, ενώ μέχρι στιγμής έχει σημειώσει σημαντικές επιδόσεις στο άθλημά της. Συγκεκριμένα, κατάφερε να τερματίσει δεύτερη σε προκριματικό αγώνα στο Stade de France και παράλληλα προκρίθηκε ως έκτη ταχύτερη δρομέας νοιώθοντας πολύ περήφανη για τον εαυτό της με χρόνο 58,35 δευτερόλεπτα.
Διαβάστε επίσης: Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στον Τσαπατάκη
Η ίδια έκανε μετάβαση το 2019 όταν ήταν 45 ετών, ωστόσο πριν ως άνδρας είχε κερδίσει 12 τίτλους αγώνων ταχύτητας. Μάλιστα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 αποτελεί την πρώτη τρανς δρομέα που θα αγωνιστεί, ενώ η συμμετοχή της έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι εφόσον βιολογικά είναι άντρας, δεν είναι δίκαιο να διαγωνίζεται με γυναίκες καθώς υπερτερεί.
Ωστόσο, η ίδια αποφάσισε να πάρει θέση γύρω από το θέμα που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά της, αναφέροντας χαρακτηριστικά σύμφωνα με την DailyMail η ίδια δήλωσε: “Από σήμερα δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο για διακρίσεις, προκαταλήψεις κατά των τρανσέξουαλ. ‘Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν μόνο και μόνο επειδή είναι τρανς, άνθρωποι σκοτώνονται επειδή είναι τρανς, άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή είναι τρανς και χάνουν τη δουλειά τους ή (δεν) συμπεριλαμβάνονται στον αθλητισμό. Αλλά εγώ τα κατάφερα. Αν εγώ μπορώ να τα καταφέρω, όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Είμαι ευτυχισμένη ως γυναίκα και το να τρέχω ως γυναίκα είναι το μόνο που θέλω. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα”.
“Αυτό ήταν ένα όνειρο που είχα από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι. Έχω μια φωτιά μέσα μου, που με σπρώχνει. Μια συναισθηματική δύναμη. Προφανώς, το σώμα μου δεν είναι αυτό που ήταν στα 20 μου, όταν ήμουν στο απόγειό μου, αλλά η ευτυχία μου με ωθεί να προχωρήσω περισσότερο, να ξεπεράσω τα όριά μου. Ο γιος μου Λορέντζο, η πρώην σύζυγός μου και ο αδελφός μου, είναι για μένα τα πιο σημαντικά πράγματα. Η οικογένεια είναι τα πάντα.
Διαβάστε επίσης: Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Ασημένιος» στο Παρίσι ο Τσαπατάκης
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Είναι οι πυλώνες της ζωής μου και θα είναι μαζί μου στο Παρίσι. Δυστυχώς ο πατέρας μου είναι 83 ετών και δεν μπορεί να είναι εκεί, αλλά ελπίζω να του κάνω ένα όμορφο δώρο. Για μένα η Vanessa αντιπροσώπευε το πρώτο μέρος του να είσαι γυναίκα. Η Vanessa περνούσε ώρες βάζοντας μακιγιάζ. Έπρεπε πάντα να είναι τέλεια και έβγαζε πάντα φωτογραφίες του εαυτού της. Είχε ανάγκη να τη βλέπουν ως γυναίκα. Μια μέρα στο Μιλάνο, μιλώντας με τη σύζυγό μου Έλενα, αποφασίσαμε ένα νέο όνομα. Η Βαλεντίνα είναι διαφορετική, για παράδειγμα δεν χρειάζεται περούκα”.
“Γιατί οι άνθρωποι με κοιτάζουν με ένα περίεργο βλέμμα στην εκκλησία; Είναι σαν μια τρανς να μην μπορεί να κοινωνήσει ή να πιστέψει στον Θεό. Ευτυχώς υπάρχουν ιερείς με ανοιχτή νοοτροπία, όπως αυτός που με εξομολογεί. Ξέρω ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα καταλάβαινε. Η ζωή μου βρισκόταν σε ένα σταυροδρόμι, δεν μπορούσα πλέον να αντιμετωπίσω αυτό που είχα μέσα μου. Δεν επέλεξα να είμαι τρανς, είμαι τρανς. Ήταν δύσκολο, έχασα όλους τους φίλους μου, τις σχέσεις μου, όλα όσα είχα χτίσει σε 44 χρόνια ανδρικής ζωής. Κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο για τον έξω κόσμο να με αποδεχτεί”.
Διαβάστε επίσης: Παραολυμπιακοί Αγώνες: “Χάλκινος” ο Κωνσταντίνος Τζούνης στη δισκοβολία με βολή στα 41.32 μ.
“Με ρωτούσαν ‘Πώς μπορείς να είσαι παράδειγμα καλού πατέρα όταν ντύνεσαι σαν γυναίκα;’ Από κάποιος που ήταν ένας τέλειος άνδρας μετατράπηκα σε κάτι που δεν ήταν πολύ καλό. Ήταν δύσκολη δουλειά γι’ αυτόν αλλά ήταν ο πρώτος που με αποκάλεσε Valentina. Ο αδελφός μου χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο. Η μητέρα μου Adriana, πέθανε το 2017 πριν ξεκινήσω τη μετάβασή μου, αλλά είχε ήδη καταλάβει τα πάντα. Η σύζυγός μου ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο το είπα. Όταν δεν ήταν κοντά μου, ντυνόμουν με τα ρούχα της, έβαζα το κραγιόν της, χρησιμοποιούσα το μακιγιάζ της, αλλά ένιωθα απαίσια”.
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 25χρονος που τραυματίστηκε από πυροβολισμό
Κίνα: Σχολικό λεωφορείο πέφτει πάνω σε πλήθος – 11 νεκροί, ανάμεσά τους 5 μαθητές
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις