Κανονικά λειτουργεί το beach bar Santa Marina στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Ρόδου παρά τη χθεσινή “καμπάνα” και το επικείμενο λουκέτο όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα του DEBATER.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DEBATER, το εν λόγω beach bar λειτουργεί κανονικά, καθώς η απόφαση του δημάρχου της Ρόδου, Αλέξανδρου – Βασιλείου Κολιάδη για σφράγιση του χώρου, μετά τον επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 20 Ιουνίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 π.μ.

Η απόφαση του δημάρχου Ρόδου

Τη σφράγιση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «SANTA MARINA», ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ Ε.Ε.» (ΑΦΜ: 800657165), που δραστηριοποιείται στην Επαρχιακή οδό Ρόδου-Καλλιθέας, εντός της Κ.Μ. 144 γαιών Ρόδου περιοχή «Αγ. Μαρίνα» στη Δ.Ε. Ρόδου ,σε συνέχεια της με αρ.269/2024_Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής (στοιχείο 9) με την οποία αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας του.

Η σφράγιση του καταστήματος θα πραγματοποιηθεί στις 20/06/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 π.μ.

Παρακαλούμε όπως απομακρύνετε τυχόν ευπαθή και ευαλλοίωτα προϊόντα από το κατάστημα σας προκειμένου να αποφύγετε ζημία σας και δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων. Κατά την ως άνω ημέρα και ώρα ο ιδιοκτήτης να βρίσκεται στο κατάστημα του, προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία σφράγισης. Σε περίπτωση που δεν παρευρεθεί, η σφράγιση θα γίνει χωρίς την παρουσία του. Γίνεται μνεία των διατάξεων του αρθ-11, παρ-5 του Ν-2307/95 περί των συνεπειών παραβίασης της σφράγισης καθώς και του δικαιώματος άσκησης προσφυγής κατά της παρούσας απόφασης: α) ενώπιον του Επόπτη Ο.Τ.Α. σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν.3852/2010 (Α · 87), όπως αυτό ισχύει και β) στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια.

Γιατί αποφασίστηκε η σφράγιση του beach bar Santa Marina

Την Τετάρτη 5/6 διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό. 

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους. Μάλιστα είχε προκληθεί σάλος, καθώς οι εργαζόμενοι σέρβιραν τους πελάτες, περπατώντας μέσα στο νερό.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις στη Ρόδο έχουν λάβει τα μέτρα τους για να είναι σύμφωνες με το νόμο»

Ο δικηγόρος Δήμος Μουτάφης μιλώντας για τις παραλιακές επιχειρήσεις της Ρόδου στο DEBATER ανέφερε: «Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα καινούργιο νομοθετικό καθεστώς Για τον αιγιαλό και την παραλία. Το οποίο δίνει περισσότερες δυνατότητες στην επιχειρηματικότητα να μπορέσει να αναπτυχθεί. Δυστυχώς όμως επειδή το καθεστώς αυτό είναι ακόμη καινούργιο και δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη ώστε να δούμε ποια είναι τα πραγματικά τα περιθώρια που δίνει ο νόμος, Έχουμε φτάσει να ξεκινάει η τουριστική σεζόν και ακόμη να μην έχουν αποσαφηνιστεί πολύ σημαντικά θέματα Που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Τόσο ως προς τις άδειες που μπορούν πράγματι να χορηγηθούν, Όσο ως προς και στις λειτουργίες που επιτρέπονται να γίνουν τελικά βάση της νέας νομοθεσίας.

Την συγκεκριμένη επιχείρηση δεν την έχω και δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει πραγματικά. Για τις επιχειρήσεις που εγώ έχω υπερασπιστεί, βρήκαμε αρκετά νωρίς με τις «επιταγές» του νόμου και Έτσι λειτουργούν κανονικά και έχουν λάβει και τα εύσημα. Μολονότι λειτουργούν σε παραλία, επειδή συνεργάστηκαν με την διοίκηση και έφεραν όλες τις κατασκευές και τις εγκαταστάσεις στο μετρό που επιτρέπει η νομοθεσία. Όλες λειτουργούν κανονικά χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μάλιστα πήραν και βεβαιώσεις από την κεντρική διοίκηση Ότι η λειτουργία τους είναι απόλυτα νόμιμη. Η κατεξοχήν υπηρεσία που έχει λόγο για τα θέματα αυτά Είναι η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι φορείς η αρχαιολογία και ο Δήμος ακολουθούν. Είναι πάρα πολλές οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στον αιγιαλό και στην παραλία στη Ρόδο. Ευτυχώς οι περισσότερες είναι νόμιμες επιχειρήσεις. Δεν είναι η παρανομία ο κανόνας στις περισσότερες παραδοσιακές επιχειρήσεις.

Η Ρόδος δεν έχει τέτοιου είδους επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη όπως στη Μύκονο. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν ένα πολύ απλό μοτίβο. Είτε το προτιμησιακό τους καθεστώς, Είτε την μισθωμένη παραλία τους, την οποία εκμεταλλεύονται Και την εκμεταλλεύονται νόμιμα. Τώρα αν σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν αυτά. Δεν είναι σε τέτοιο βαθμό που να λέμε ότι επικρατεί ανομία στο νησί.

Για να μπουν οι μπουλντόζες έχουμε φτάσει στην ακραία περίπτωση για άμεση κατεδάφιση. Οι κυρώσεις που γίνονται είναι η ανάκληση της άδειας λειτουργίας μέχρι να γίνει η απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατασκευών. Βέβαια, αυτό είναι μία διαδικασία που αργεί πάρα πολύ να γίνει, μπορεί να πάρει και μία δεκαετία χρονικά. Μόνιμη αναστολή λειτουργίας μέχρι να απομακρυνθούν. Αυτές οι επιχειρήσεις αν δεν βρουν έναν τρόπο επίλυσης του θέματος, δεν θα προλάβουν να λειτουργήσουν καθόλου φέτος το καλοκαίρι. Θεωρώ όμως ότι οι περισσότεροι έχουν λάβει τα μέτρα τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική -Όλες οι απαντήσεις

Αγνοείται παρουσιαστής του BBC στη Σύμη -Έρευνες για τον εντοπισμό του

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις