Για την Ηλεία, η φράουλα είναι τοπικός “χρυσός”, με τη συγκομιδή της στα χωράφια να έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες.
Τα συσκευαστήρια έχουν πάρει “φωτιά”, με την ελληνική φράουλα, έχοντας σύµµαχο τη φήμη που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια, να έχει βάλει πλώρη για τις αγορές της δυτικής Ευρώπης.
“Όλη η φράουλα συσκευάζεται για σούπερ μάρκετ της Γερμανίας της Ρουμανίας της Τσεχίας της Τσεχοσλοβακίας, όλο το ανατολικό block. Το 90% γενικά είναι εξαγόμενο υλικό” δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Παναγιωταρόπουλος, εργαζόμενος στα φραουλοχώραφα της Ηλείας.
“Η τιμή τώρα κυμαίνεται περίπου στα 3,5 ευρώ το κιλό. Φέτος η φράουλα αρχικά είχε μία πτώση στις ποσότητες μετά σιγά-σιγά επανήλθε στα επίπεδα που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια και σιγά-σιγά αυξάνεται η ποσότητα και αυξάνονται οι πωλήσεις. Στη λαϊκή αγορά η φράουλα φθάνει αυτή την περίοδο τα 5,5-6 ευρώ” είπε από την πλευρά του ο Παντελής Αθανασόπουλος, εργαζόμενος στο οικονομικό τμήμα.
“Αυτή είναι καλή φράουλα πηγαίνει για φαγητό και βγάζουμε τη σκάρτη και την πετάμε για μαρμελάδα” άλλος εργαζόμενος.
Η Αντιγόνη Μπακουλοπούλου, εργαζόμενη στο συσκευαστήριο σημείωσε ότι “τη διαλέγουμε πρώτα, τη ζυγίζουμε, κάνουμε σωστή διαλογή και την βάζουμε πάνω στη γραμμή για να πάει για συσκευασία”.
Η εικόνα από την παραγωγή της φράουλας μέχρι τώρα δείχνει ότι το προϊόν διατηρεί τη δυναμική του, ωστόσο διαχρονικό παραμένει το πρόβλημα της εξεύρεσης εργατών γης.
Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Γλυφάδα: Γόνοι εύπορων οικογενειών οι τρεις συλληφθέντες
Ο ξέφρενος χορός της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Σαντορίνη με τον Λάκη Λαζόπουλο – Σπάνια εικόνα
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"