Πανελλαδικές 2021: Ξεκινούν οι εξετάσεις για όλους τους μαθητές της Γ’Λυκείου αλλά και για όσους επιθυμούν να περάσουν σε μια σχολή της επιθυμίας τους για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Οι μαθητές ετοιμάζονται για τον δύσκολο αγώνα των Πανελληνίων, το άγχος είναι μεγάλο και υπάρχουν κάποια ερωτήματα τα οποία ίσως να μην έχουν απαντηθεί ακόμη σε κάποιους από τους υποψήφιους.

Το μόνο που χρειάζεται ένας υποψήφιος να γνωρίζει είναι πως με σωστή προετοιμασία, – τόσο ψυχική, όσο και σωματική- θα είναι έτοιμος για να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές για τη διέλευση τους κατά την είσοδο τους στην αίθουσα εξέτασης!

Όλοι οι μαθητές οι οποίοι θα περάσουν από την πόρτα της αίθουσας όπου και θα εξεταστούν, θα πρέπει να γνωρίζουν πως απαγορεύεται να έχουν μαζί τους συγκεκριμένα πράγματα. Κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τετράδια, σημειώσεις που αφορούν στο μάθημα που δίνουν αλλά και άλλα είδη που μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες.

Αυτά είναι τα αντικείμενα που μπορεί να έχει μαζί του ένας υποψήφιος

Όλοι οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές 2021 θα μπορούν να έχουν μαζί τους στυλό το οποίο θα είναι είτε με μαύρο μελάνι είτε με μπλε, μολύβι, γόβα, χάρακα αλλά και άλλα γεωμετρικά όργανα τα οποία θα τους βοηθήσουν σε κάποιο ειδικό μάθημα. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις με μολύβι, αλλά μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνο για να κάνουν τις ασκήσεις τους.

Επίσης θα μπορούν να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Πώς θα γίνονται δεκτοί οι υποψήφιοι στις αίθουσες εξέτασης

Όσοι συμμετέχουν στις Πανελλαδικές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου και την ταυτότητα τους έτσι ώστε να αποδείξουν ότι είναι συμμετέχοντες.

Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο

Αν κάποιος εξεταζόμενος φέρει μαζί του, το κινητό τηλέφωνο του, τότε θα πρέπει να το παραδώσει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής και θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο. Μετά το τέλος της εξέτασης του θα μπορεί να το παίρνει πίσω.

Αν ένας υποψήφιος έχει μαζί του κινητό και δεν το έχει παραδώσει, τότε είναι ένας σημαντικός λόγος για να μηδενιστεί.

Κατά την παράδοση της συσκευής αλλά και κατά την παραλαβή της, ο υποψήφιος θα υπογράψει μπροστά στον πρόεδρο της επιτροπής, πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την παράδοση και την παραλαβή του κινητού του τηλεφώνου. Αυτό ισχύει και για τους επιτηρητές και το βοηθητικό προσωπικό.

Οπότε να είστε προσεκτικοί και να μην έχετε μαζί σας τη συσκευή!

Ποιοι μπορούν να βρίσκονται στους χώρους όπου διεξάγονται οι Πανελλήνιες 2021

Στο εξεταστικό κέντρο θα μπορούν να βρίσκονται μόνο όσοι συμμετέχουν στις εξετάσεις, τα μέλη των οικείων επιτροπών, οι επιτηρητές, αλλά και το βοηθητικό προσωπικό. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να βρίσκεται κάποιος “τρίτος” θα είναι αν πρέπει να δοθεί ιατρική βοήθεια ή τεχνική και εφόσον εγκρίνει η επιτροπή.

Τα θέματα θα μπορούν να τα βρουν όσοι ενδιαφέρονται στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας ενώ απαγορεύεται να γίνουν γνωστά με όλους τους τρόπους που μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Πώς θα κατανεμηθούν οι υποψήφιοι στις αίθουσες έτσι ώστε να εξεταστούν

Στα εκπαιδευτικά κέντρα θα στέλνονται τα θέματα που αφορούν τα Ημερήσια και τα Εσπερινά χωρίς να γίνεται μια διάκριση. Οι μαθητές θα κατανέμονται στις αίθουσες κατά μάθημα και αλφαβητικά.

Οι επιτηρητές που θα βρίσκονται στις αίθουσες, θα είναι αυτοί που θα κολλούν τα αυτοκόλλητα αριθμητηρίων στις θέσεις όπως θα γίνεται σύμφωνα με την αλφαβητική κατάσταση όταν θα εισέρχονται οι εξεταζόμενοι και πριν την έναρξη της εξέτασης.

Τι μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι με τα τετράδια τους

Στα τετράδια που θα δοθούν στους υποψήφιους, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία φύλλα ως πρόχειρο και θα πρέπει να αναγράφειται η λέξη “Πρόχειρο¨σε όσες σελίδες χρησιμοποιηθούν έτσι να μην γίνει κάποιο λάθος και βαθμολογηθούν. Δε θα δοθεί κάποιο επιπλέον τετράδιο αν δεν γίνει η απαραίτητη ενημέρωση της ΚΕΕ.

Δε θα διπλώνονται τα εξώφυλλα των τετραδίων και θα πρέπει οι υποψήφιοι να μην τα τσαλακώνουν επίσης.

Παράλληλα, οι επιτηρητές δε θα μπορούν να σημειώνουν τίποτα άλλο πάνω στα γραπτά των υποψηφίων και θα μπορούν να βάλουν μόνο την υπογραφή τους στο τέλος των απαντήσεων που θα τους δείχνει ο εκάστοτε υποψήφιος. Επίσης θα πρέπει να ελέγχουν αν τα στοιχεία του εξεταζόμενου υπάρχουν στο τετράδιο.

Αν ένας εξεταζόμενος δε νιώσει καλά κατά τη διάρκεια της εξέτασης τι συμβαίνει

Υπάρχει περίπτωση κάποιος εξεταζόμενος να νιώσει περίεργα κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Επομένως, αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει η Λυκειακή επιτροπή να καλέσει τον υποψήφιο και να δηλώσει ο ίδιος με υπεύθυνη δήλωση πως ολοξλήρωσε την εξέταση του. Και τότε μπορεί να σταλεί το γραπτό του και να βαθμολογηθεί..

Αν δεν υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση, τότε η ΛΕΕ δημιουργεί πρακτικό, και φυλάσσεται το γραπτό στο κέντρο που γίνεται η εξέταση ή στην οικεία ΕΕΔΔΕ. Έτσι αποστέλλεται αντίγραφο του πρακτικό και γίνεται η ενημέρωση το βαθμολογικό κέντρο για τη διακοπή της εξέτασης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να λάβει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις, αν ακολουθηθεί η νομική διαδικασία όπως πρέπει.

Αν για κάποιον λόγο δεν γίνει αυτό, τότε το γραπτό αποστέλλεται κανονικά στο βαθμολογικό κέντρο και δεν λαμβάνει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Πανελλαδικές 2021 – Τα μαύρα τετράδια έρχονται για τους υποψήφιους

Έχουν ήδη σταλεί τα μαύρα τετράδια που αφορούν στις Πανελλαδικές 2021 και θα χρησιμοποιηθούν για να εξεταστούν οι υποψήφιοι. Μόνο τα τετράδια που έχουν την ημερομηνία του έτους 2021 θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Τα ροζ τετράδια θα χρησιμοποιηθούν για τα ειδικά μαθήματα της μουσικής και δε θα φέρουν την ένδειξη 2021.

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις Πανελλαδικές εξετάσεις εδώ!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις