Συνταγή: Το μοσχάρι, είναι ένα από τα αγαπημένα κρέατα μαγειρικής και οι τρόποι που μπορεί να μαγειρευτεί είναι πραγματικά πάρα πολλοί και όλοι, εξίσου νόστιμοι.

Μια από τις πιο αγαπημένες και παραδοσιακές συνταγές, είναι το μοσχάρι γιουβέτσι, το οποίο σε συνδυασμό με τριμμένα τυριά, μπορεί να γίνει πραγματικά πεντανόστιμο.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά για την πιο νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 σπαλομίτα κομμένη σε μικρές μερίδες
  • 500γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μπαχάρια
  • 1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό
  • 500γρ. μέτριο κριθαράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια χύτρα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρέας μας και το τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι μας. Αφού αρχίσει να ξανθίζει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη, τη γλυκιά πάπρικα και το νερό, μέχρι να καλύψει το κρέας μας.
  • Κλείνουμε τη χύτρα μας και ψήνουμε για 50 λεπτά. Αφού ανοίξουμε τη χύτρα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και σε ένα ταψί προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα υγρά του και μαζί 500γρ. κριθαράκι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα και αφού σκεπάσουμε με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί μας, το τοποθετούμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 20 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.
  • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Οι αναρτήσεις της Νατάσσας Μποφίλιου από το Λονδίνο “έριξαν” το Twitter – Οι “επιθέσεις” και το κύμα συμπαράστασης

Σάλος στα Τρίκαλα με ιερέα που έκανε “μαϊμού” εράνους – “Με έκαιγε με σταυρό επειδή ήμουν δαιμονισμένος” (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις