To σουφλέ είναι μία αγαπημένη συνταγή, αφού και μόνο ο συνδυασμός της κρέμας γάλακτος με τα τυριά, δημιουργούν πάντα ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Οι παραλλαγές ενός σουφλέ είναι πάρα πολλές και μπορεί κανείς να προσθέσει πληθώρα υλικών της επιλογής του, όπως λαχανικά, μανιτάρια, αλλαντικά κτλ.

Εμείς, αφού μπήκαμε στη κουζίνα και πειραματιστήκαμε, καταλήξαμε σε μία συνταγή με αλλαντικά και τυριά, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα.

Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Yλικά

500γρ. ταλιατέλες
8 αβγά
400γρ. κίτρινο τριμμένο τυρί
50γρ. φέτα
200γρ. πάριζα
300γρ. λουκάνικα της επιλογής σας
2 πιπεριές Φλωρίνης
250ml κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία μπέικον
50ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κονσέρβα μανιτάρια
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες, 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφουν οι οδηγίες στη συσκευασία.

Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε την κονσέρβα με τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε έως ότου αρχίσουν να βγάζουν το άρωμά τους.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε σε ένα πιάτο για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος με ένα σύρμα, το αλεύρι και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και 100γρ. τριμμένα τυριά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και προσθέτουμε μία στρώση από το 1/3 από τις ταλιατέλες μας.

Από πάνω προσθέτουμε το 1/3 του μείγματός μας και πάνω από αυτό αντίστοιχα, προσθέτουμε 1/3 από τα μανιτάρια μας, το μπέικον, την πάριζα και το λουκάνικο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ξανά, με την μόνη διαφορά ότι στη τελευταία στρώση με τις ταλιατέλες μας, θα προσθέσουμε από πάνω τριμμένη φέτα και τα υπόλοιπα τυριά.

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Έπειτα, αφαιρούμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε χωρίς αυτό για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο τα τυριά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Η Αθήνα “φορά” τα γιορτινά της – Αποκλειστικές πληροφορίες για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ποια είναι η Σαμάνθα Μίσοβιτς – Η Σταρ Ελλάς 2022 και πρώην παίκτρια του Big Brother (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις