Συνταγή: Η μελιτζάνα είναι ένα από τα πιο νόστιμα λαχανικά, που μάλιστα αν μαγειρευτεί με τριμμένα τυριά, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Οι μπρουσκέτες μελιτζάνας με τυριά, είναι μια συνταγή εμπνευσμένη από την Ιταλία και το αποτέλεσμα είναι τέτοιο, που θυμίζει αρκετά ακόμη και την αγαπημένη σε όλους μας πίτσα, επομένως είναι σίγουρο ότι και τα μικρά παιδιά τα οποία αποφεύγουν γενικά τα λαχανικά, θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεσή της:
Υλικά:
- 4 μελιτζάνες
- 30ml Ελαιόλαδο
- 500γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 250γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Νερό
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βασιλικός
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μεσαίου μεγέθους.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε έως ότου πάει το λάδι σε όλες τις πλευρές τους.
- Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώνουμε τις μελιτζάνες μας και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αέρα.
Εκτέλεση της σάλτσας μας:
- Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Αμέσως, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες μας, μία πρέζα ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και περίπου 200ml νερό.
- Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, έως ότου η σάλτσα μας αρχίσει να πήζει.
- Αφού ολοκληρώσουμε την παρασκευή μας, με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω από κάθε φέτα μελιτζάνας και τα τριμμένα τυριά.
- Ψήνουμε ξανά στον φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω αέρα έως ότου πάρουν λίγο χρώμα τα τυριά.
- Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Καλή απόλαυση!
Ζώδια – Προβλέψεις για τις καλές και άτυχες μέρες του Νοεμβρίου
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"