Η Βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε αμέτρητες στιγμές με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Από χαρμόσυνα γεγονότα μέχρι κρίσιμες στιγμές για ολόκληρο το έθνος, μέχρι να τους χωρίσει στην κυριολεξία ο θάνατος
Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ήταν το άλλο μισό της Ελισάβετ και την ήξερε καλύτερα από ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια, αφού ακόμα και ένας βασιλικός συντάκτης είχε αναφέρει ότι:
“Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που αντιμετωπίζει τη Βασίλισσα απλά ως ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό”.
Επιπλέον, σε αντίθεση με πολλούς βασιλικούς γάμους, επέλεξαν να παντρευτούν επειδή ήταν ερωτευμένοι, και όχι από “προξενιό”.
Το love story της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου
Το καλοκαίρι 1939, έκαναν ένα έντονο eye contact στο ναυτικό κολλέγιο Μπριτάνια, όπου βρισκόταν η τότε 13χρονη Ελισάβετ, με τη μικρή της αδελφή, Μαργαρίτα και τους γονείς τους. Στο συγκεκριμένο κολλέγιο, φοιτούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος κατάγεται από την Ελλάδα και τη Δανία. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και οι γονείς του ήταν ο πρίγκιπας της Ελλάδος, Ανδρέας και η πριγκίπισσα του Μπάτενμπεργκ, Αλίκη.
Σύμφωνα με την νταντά της Ελισάβετ, γοητεύτηκε από τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια, ενώ την ίδια χρονιά συναντήθηκαν οι δρόμοι τους ξανά, στο Ναυτικό Κολλέγιο Ντάρτμουθ. Εκεί μέσω των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν αποκαλύφθηκε η αρχή της σχέσης της βασίλισσας, με τον κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερό της, πρίγκιπα.
Η Κρόφορντ, στο βιβλίο της “The little princesses”, ανέφερε ότι όταν ο Φίλιππος είχε ανέβει στο γιοτ του βασιλιά με σκοπό να γευματίσει, η ντροπαλή Ελισάβετ, κοκκίνισε ολόκληρη.
Ο λόρδος Μαουντμπάτεν,( θείος του Φίλιππου που εργαζόταν για τον βασιλιά), αντιλήφθηκε αμέσως, το έντονο ενδιαφέρον της – τότε – πριγκίπισσας.
Παρ’ όλα αυτά ο αρραβώνας τους άργησε να πραγματοποιηθεί, όμως το νεαρό ζευγάρι επικοινωνούσε μέσω αλληλογραφίας.
Συγκεκριμένα, αρραβωνιάστηκαν το 1947, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ έκλεισε τα 21 της χρόνια, και λίγο πριν παντρευτούν, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε γράψει ένα γράμμα στη μητέρα της που έλεγε:
“Ερωτεύτηκα ολοκληρωτικά και ανεπιφύλακτα”
Το Νοέμβριο του 1947, πραγματοποιήθηκε η γαμήλια τελετή, με 2 χιλιάδες καλεσμένους, λόγω του ότι έγινε δύο χρόνια αφού έληξε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, και η χώρα εκείνη την περίοδο προσπαθούσε να συνέλθει από τα πλήγματα του πολέμου, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ το γάμο ως:
“Μία λάμψη φωτός στον σκληρό δρόμο που διανύουμε”.
Μέσα σε ένα χρόνο, γεννήθηκε ο πρωτότοκος γιος τους, Κάρολος, και στη συνέχεια η Άννα.
Συμπλήρωναν ο ένας τον άλλο
Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ένας εντελώς ανεξάρτητος άνθρωπος, αυτοδημιούργητος και πολύ ισχυρός συναισθηματικά, σε αντίθεση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία μεγάλωσε στην ουσία μέσα στο παλάτι, και διαρκώς προστατευόταν από τον έξω κόσμο.
Έτσι ο χαρακτήρας της “χτίστηκε” βάσει του πρωτοκόλλου, δηλαδή ήταν κλειστή και πρόσεχε κάθε της κίνηση.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, είχε δηλώσει για τη σχέση των παππούδων τους πώς:
“Την κάνει να γελάει επειδή μερικά από τα πράγματα που λέει και κάνει και ο τρόπος που βλέπει τη ζωή είναι προφανώς ελαφρώς διαφορετικός από το δικό της, οπότε οι δύο τους κάνουν ένα υπέροχο ζευγάρι”.
Όταν το Στέμμα άλλαξε τους ρόλους
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, ζούσαν ήρεμα την – όσο μπορούσαν φυσιολογική – τους ζωή, και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες εκείνης της εποχής.
Ήταν ένα “καθημερινό” ζευγάρι που απολάμβαναν τη σχέση τους χωρίς να έχουν καμία ευθύνη στα βασιλικά καθήκοντα.
Όμως όλα άλλαξαν ότι ο βασιλιάς Γεώργιος VI, απεβίωσε ξαφνικά, στις 6 Φεβρουαρίου του 1952. Τότε, η 27χρονη Ελισάβετ κλήθηκε να αναλάβει ευθύνες εντελώς πρωτόγνωρες για εκείνη, δηλαδή να γίνει βασίλισσα.
Ποιο είναι το μυστικό του επιτυχημένου γάμου τους
Ο δούκας, συνομιλούσε με τους επισκέπτες, συχνά όσο περίμεναν την άφιξη της βασίλισσας, με σκοπό να απομακρύνει την αμηχανία, και αυτή η συνήθεια με τα χρόνια καθιερώθηκε. Κάποια στιγμή είχε αποκαλύψει τον λόγο που ο γάμος τους πέτυχε λέγοντας:
“Το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου είναι να έχει το ζευγάρι διαφορετικά ενδιαφέροντα“.
Για παράδειγμα, η βασίλισσα είχε μεγάλη αγάπη στα σκυλιά και στα άλογα, οπότε περνούσε τον χρόνο της παρακολουθώντας τους εκπαιδευτές και τους κτηνοτρόφους της, ενώ ο Φίλιππος ήταν αθλητής και ολόκληρη τη ζωή του έδειχνε ενδιαφέρον στη λειτουργία των οικογενειακών κτημάτων τους.
Ο πρίγκιπας Χάρι είχε αναφέρει ότι περνάνε χρόνο χωριστά. Συγκεκριμένα είχε πει:
“Ανεξάρτητα από το αν ο παππούς μου φαίνεται να κάνει το δικό του πράγμα, κάπως περιπλανιέται σαν ψάρι στο ποτάμι – το γεγονός ότι είναι πάντα εκεί για εκείνη παραμένει. Δε νομίζω ότι η γιαγιά μου θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς εκείνον“.
“Σχίσμα” στην ΕΕ – Διαφωνίες για την επιβολή πλαφόν στην τιμή ρωσικού αερίου
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"