Συνταγές: Φτιάξτε το πιο ελαφρύ και καλοκαιρινό κέικ με λίγα υλικά και γρήγορα! Το κέικ με αμύγδαλο και ξύσμα πορτοκαλιού θα συνοδεύσει υπέροχα το πρωινό σας ή τον απογευματινό σας καφέ. Επιπλέον, θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι! Δοκιμάστε το τώρα…!

Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά

260γρ. βούτυρο, λιωμένο
200γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
180γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10γρ. μπέικιν πάουντερ
Ασπράδια από 7 αυγά
Λίγο ξύσμα από φρέσκο πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε στο μίγμα και τα ασπράδια αυγού και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μίγμα.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει πριν.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για περίπου 40 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα

Το “τελευταίο αντίο” στον σπουδαίο αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο (pics&vid)

Άλλαξε όψη η Λεωφόρος Συγγρού – “Ένεση” πρασίνου με 300 φοίνικες (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις