Συνταγές: Αν ψάχνετε τρόπους να εντυπωσιάσετε τα μικρά σας παιδιά φέτος τις γιορτές με πρωτότυπα γλυκίσματα τόσο σε γεύση όσο και εμφάνιση, τότε σας έχουμε την τέλεια ιδέα με μια συνταγή για να φτιάξετε υπέροχα, χριστουγεννιάτικα, στολισμένα δεντράκια με κομμάτια σοκολατόπιτας!
Η γεύση τους θα τα ξετρελάνει και επιπλέον θα σας βοηθήσουν να τα διακοσμήσετε. Η ευκολία της συνταγής θα σας στείλει αμέσως στην κουζίνα για να τα φτιάξετε!
Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεση της. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 20 λεπτά και το ψήσιμο τους επιπλέον 30 λεπτά!
ΥΛΙΚΑ (συνταγές)
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. ζάχαρη
5 μέτρια αυγά
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 ασπράδι αυγού
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
Χυμός 1/2 λεμονιού
Mερικές σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ξυλάκια για τον κορμό των δέντρων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (συνταγές)
Ξεκινάμε λιώνοντας σε ένα μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα.
Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ.
Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για να φουσκώσουν.
Καθώς χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ σταματάμε και προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά!
Αμέσως μετά, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και ρίχνουμε εκεί το μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει κόβουμε την σοκολατόπιτα σε κομμάτια που έχουν τριγωνικό σχήμα για να μοιάζουν με χριστουγεννιάτικο έλατο.
Τώρα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, για να ετοιμάσουμε το γλάσο και να δώσουμε το χρώμα και το σχέδιο που μας αρέσει στα τριγωνικά κομμάτια σοκολατόπιτας έτσι ώστε να θυμίσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Μεταφέρουμε το γλάσο όταν είναι έτοιμο σε μια σακούλα με λεπτό κορνέ και στολίζουμε τα δεντράκια. Για να φτιάξουμε τη βάση τους χρησιμοποιούμε ξυλάκια παγωτού.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"