Κοτόπιτα: Πόσες φορές έχουμε μαγειρέψει κοτόπουλο και στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνουμε ότι τελικά φτιάξαμε περισσότερο από όσο έπρεπε; Στην πραγματικότητα μία τέτοια κατάσταση δεν πρέπει να μας στενοχωρεί, αφού όσο κι αν έχει περισσέψει μπορούμε να το αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας μία πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κοτόπιτα και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
400γρ. τουλάχιστον κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 αβγά
200γρ. γιαούρτι
Μισό ποτήρι γάλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
2-3 πιπεριές της επιλογής μας ψιλοκομμένες
Μαϊντανό
Δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια μας και έπειτα σιγά – σιγά ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Χτυπάμε 2 αβγά, τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας. Έπειτα ξεκινάμε σε στρώσεις να προσθέτουμε μείγμα, από πάνω φύλλο, έπειτα μείγμα κτλ μέχρι να τελειώσουν σχεδόν όλα τα φύλλα μας.
Στο τέλος (δηλαδή πάνω – πάνω) τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας και από πάνω τους περιχύνουμε ένα αβγό το οποίο πριν έχουμε χτυπήσει σε μισό ποτήρι γάλα.
Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε μερικές τρύπες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο, περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε την κοτόπιτα.
Καλή απόλαυση!
Φωλίτσες με αβγά, μπέικον και παρμεζάνα
Φιλέτο τσιπούρας με φακές σαλάτα
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"