Εστίαση: Καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια επιστρέφουν στη ζωή μας από τη Δευτέρα 3 Μαϊου, με τραπεζάκια έξω και αφού επι τουλάχιστον έξι μήνες, έμειναν κλειστά.
Ωστόσο, το άνοιγμα στην εστίαση δεν είναι χωρίς προβλήματα, αφού οι εστιάτορες είναι πολύ ανήσυχοι τόσο για το ωράριο λειτουργίας όσο και για το γεγονός πως δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της οικονομικής ενίσχυσης για την προμήθεια πρώτων υλών.
Μία στις δύο επιχειρήσεις εστίασης έχουν ακόμη να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας, ενώ το 40% των επαγγελματιών φοβούνται πως το άνοιγμα με τους περιορισμούς που θα υπάρχουν μπορεί να οδηγήσει σε λουκέτα.
Έντονος προβληματισμός υπάρχει για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τα τα υγιεονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμοστούν, περιορίζοντας τα τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. Κάποιοι επιχειρηματίες στην εστίαση αναφέρουν πως εάν είναι να μπορούν να βάλουν μόνο δύο τραπέζια τότε ίσως είναι καλύτερα να μην ανοίξουν,
Επίσης, η ημερομηνία που επέλεξε η κυβέρνηση να ανοίξει η εστίαση είναι τρομερά δύσκολη γιατί έρχεται μετά από αργία οπότε θα υπάρχει δυσκολία στην προμήθεια των πρώτων υλών.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"