Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που υπάρχει σε πάρα πολλές τροφές και βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει τη νεανικότητα του. Πολλά προϊόντα ομορφιάς περιέχουν μεταξύ άλλων κολλαγόνο, ωστόσο επιπλέον υπάρχει μέσα σε πολλά τρόφιμα τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα του δέρματός μας.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι τροφές:

Μούρα

Τα περισσότερα μούρα, συμπεριλαμβανομένων των βατόμουρων, των blueberries και των φραουλών, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και E. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να δημιουργήσει κολλαγόνο, ενώ η βιταμίνη E έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Κολλαγόνο

Στρείδια

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για την σύνθεση κολλαγόνου.

Κολλαγόνο

Ασπράδια

Το ασπράδι, που υπάρχει μέσα στο αυγό, πέρα από πηγή πρωτεΐνης, είναι πλούσιο σε προλίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την σύνθεση κολλαγόνου.

Κολλαγόνο

Ζωμός

Ο ζωμός από το κρέας είναι πλούσιος σε αμινοξέα και μέταλλα, όπως θείο, μαγνήσιο και ασβέστιο, τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου και στο λαμπερό δέρμα.

Σολομός

Ο σολομός έχει υψηλές διατροφικές αξίες, καθώς δεν είναι ένα απλό ψάρι, αφού περιέχει το ισχυρό αντιοξειδωτικό ασταξανθίνη που παράγει το κολλαγόνο. Μάλιστα, πολλές stars του Χόλιγουντ όπως η Τζένιφερ Άνιστον έχουν πειραματιστεί με διάφορες θεραπείες που περιλαμβάνουν σολομό.

Γαρίδες

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο στις γαρίδες βρίσκεται τόσο στον πολτό τους, αλλά κυρίως στον εξωτερικό φλοιό τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολυτεχνείο: Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ΕΑΤ – ΕΣΑ (vid)

Μητσοτάκης για επέτειο του Πολυτεχνείου: Φάρος που φωτίζει τον δρόμο προς μια πιο ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις