Συνταγή: Ζουμερή ταλιάτα με λαχανικά, μυρωδικά και πατάτες: Ένα φαγητό γρήγορο, χωρίς πολλές θερμίδες και άκρως απολαυστικό! Διαβάστε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της. H ευκολία της θα σας στείλει κατευθείαν στην κουζίνα!

Υλικά

500 γρ κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο

250 γρ.. πατάτες

250 γρ. ντοματίνια

50 ml σπορέλαιο

30 γρ. ρόκα

Βούτυρο

Λεμόνι

Lime

Πορτοκάλι

Δενδρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα.

Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο ή λάδι. Στο τηγάνι καθώς σοτάρουμε ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 

Στη συνέχεια κόβουμε στα δύο τα ντοματίνια και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί. Από πάνω ρίχνουμε αλάτι και λίγο ξύσμα από μισό λεμόνι, πορτοκάλι και lime και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα ντοματίνια για περίπου 20 λεπτά στους 160 – 170 βαθμούς.

Στην επόμενη φάση ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, το σπορέλαιο, αλάτι και λίγη παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και αφήνουμε κάθε πλευρά να ψηθεί για 2-3 λεπτά χωρίς να το αναποδογυρίσουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι καθώς ψήνουμε.

Τέλος, αφήνουμε το κρέας αφού ψηθεί στην άκρη για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τα ψημένα ντοματίνια, τη ρόκα και τις πατάτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Χειμώνα θυμίζει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη – Κρύο, βροχές και καταιγίδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πενταμερής στρατιωτική άσκηση “HERCULES-22”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις