Συνταγές: Ζουμερά κεφτεδάκια με πράσα, σέλερι, μυρωδικά και σάλτσα ντομάτας. Μια υπέροχη και λαχταριστή συνταγή για να εντάξετε τα λαχανικά στο φαγητό σας.

Συνοδεύστε το με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι και απολαύστε ένα πεντανόστιμο γεύμα αυτό το σαββατοκύριακο.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 κιλό πράσα
3 κλωναράκια σέλερι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 ml λάδι
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γρ. ζωμό λαχανικών
600 γρ. κιμά χοιρινός ή μοσχαρίσιος
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας ξύδι
50 ml γάλα φρέσκο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Αλάτι
Λίγο μπαχάρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το ξύδι, τον μαιντανό, το πιπέρι, το γάλα, τη φρυγανιά και το αλάτι. Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε μικρές μπαλίτσες.

Ξεπλένουμε καλά τα πράσα και το σέλερι και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε εκεί το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και το υπόλοιπο λάδι μαζί με τις ντομάτες και το ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα 25 – 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Κατά το μαγείρεμα τσεκάρουμε αν χρειάζονται επιπλέον υγρά και προσθέτουμε νερό.

Έπειτα σερβίρουμε με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Ειδήσεις σήμερα

Για ποιο πράγμα έχει μετανιώσει η Μαρία Μπεκατώρου; “Έχασα τον έλεγχο…” (vid)

Το… ιδιαίτερο παρατσούκλι της φλογερής Κλαούντια που αναστάτωσε το “Love Island” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις