Vegan cheesecake έχετε δοκιμάσει; Εάν όχι τότε εμείς θα σας δώσουμε την απόλυτη συνταγή προκειμένου να το φτιάξετε μόνοι σας. Η διαδικασία της παρασκευής του είναι πάρα πολύ απλή, ενώ παράλληλα είναι και νηστίσιμη.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το vegan cheesecake και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

450γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

5 χουρμάδες

2κ.σ. σιρόπι αγαύης

1κ.σ. λάδι καρύδας

2 ποτήρια γάλα

350γρ. φυστίκια κάσιους

250γρ. μαύρη/σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα

1κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε για τουλάχιστον για 3 ώρες τους χουρμάδες και τα φιστίκια μας σε ξεχωριστά μπολ.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και τους χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μέχρι που να γίνουν σκόνη, η οποία θα γίνει η βάση μας.

Πολτοποιούμε τους χουρμάδες μας και μαζί ανακατεύουμε με το λάδι καρύδας, το σιρόπι και ρίχνουμε το μείγμα μας στη σκόνη από τους ξηρούς καρπούς μας κι ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ποτήρι ή τσέρκι ρίχνουμε το μείγμα και πατάμε καλά για να σχηματιστεί η βάση μας.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φυστίκια μας και έπειτα προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι που να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Στρώνουμε με προσοχή τα ¾ της κρέμας πάνω από την βάση μας.

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ¼ μαζί με λιωμένη κουβερτούρα και ρίχνουμε το μείγμα μας από πάνω.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Το cheesecake μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης κλείνει τους λογαριασμούς με τη… δεξιά του Κυρίου

Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 24/04/2024 – Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο 

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις